Sprzeciw od nakazu klauzuli wykonalności

• Autor wątku Autor wątku laviaa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

laviaa

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam w skrócie komornik zabrał mi z konta pieniądze w wyniki decyzji sądu internetowego. Cała korespondencja była wysyłana pod zły adres wiec nie miałam pojęcia o żadnym długu. Odwołałam sie od decyzji sądu wnosząc nieprawidłowe dostarczenie korespondencji i przyjęli mój wniosek. Sprawa ma byc rozpatrywana od nowa i została przekazana do sądu rejonowego w moim mieście. Moje pytanie jest takie. Czy zostanę powiadomiona o sprawie i ona odbędzie sie znowu bez mojej wiedzy. Jak mam sie dowiedziec czy sie odbyła/odbędzie i czy na moja korzyść bedzie wyrok. Chciałabym odzyskać pieniądze które niesłusznie były mi zabrane przez komornika. Dziekuje za odpowiedzi . Troche haotycznie napisane

A co dziwnego w tym, że poszkodowana domaga się zwrotu pieniędzy? Skoro niesłusznie zostały zajęte, bo ktoś się pomylił, to nie tylko wygrana wydaje się oczywista, ale należy też wnieść o ukaranie osoby która niechlujnie wykonuje swoje obowiązki.

R1971 napisał:
A co dziwnego w tym, że poszkodowana domaga się zwrotu pieniędzy?
sprawa trwa dalej, nie wiadomo jaki będzie wynik,
R1971 napisał:
Skoro niesłusznie zostały zajęte,
czemu nie słusznie?
R1971 napisał:
bo ktoś się pomylił,
ludzka rzecz się pomylić,
R1971 napisał:
to nie tylko wygrana wydaje się oczywista,
do wygranej jeszcze daleko,
R1971 napisał:
ale należy też wnieść o ukaranie osoby która niechlujnie wykonuje swoje obowiązki.
w jaki sposób ukarać?

Powrót