Sprzedający próbuje mi wcisnąć bubel

• Autor wątku Autor wątku bart07
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bart07

Użytkownik
Odpowiedzi
102
Witam

Zakupilem telefon na aukcji Allegro.
Otrzymalem go. Telefon mial opisana jedna wade na ktora sie zgodzilem.
Okazalo sie ze ma ich z 5. Teraz sprzedajacy upiera sie ze wyslal dobry a telefon popsula poczta albo ja to zrobilem.

Jak go przekonac do oddania pieniedzy?

Pozdrawiam

[cytat:3iychtf4]Jak go przekonac do oddania pieniedzy?[/cytat:3iychtf4]
Może to nie być łatwe i możliwe, że da się to uzyskać wyłącznie na drodze sądowej.
Pozdrawiam!

Tak, oczywiscie jestem na to naszykowany jednak czym sie posluzyc, moze przedstawic mu jakies paragrafy?

Jest oczywistym iz wyslal mi bubel i teraz probuje mi wcisnac ze nie.

Czy jest pewne ze sad uzna sprzedajacego za winnego?
Czy biegly jest w stanie ocenic ze szkody powstale na telefonie zostaly wykonane duzo wczesniej niz okres w ktorym to ja posiadalem telefon?

Po pierwsze: nie pisz dwóch postów pod rząd - używaj opcji "zmień".

Po drugie (meritum):
[cytat:ujprhn3d]Czy jest pewne ze sad uzna sprzedajacego za winnego?[/cytat:ujprhn3d]
Nigdy nie ma pewności ;-)

[cytat:ujprhn3d]Czy biegly jest w stanie ocenic ze szkody powstale na telefonie zostaly wykonane duzo wczesniej niz okres w ktorym to ja posiadalem telefon?[/cytat:ujprhn3d]
Biegły może to wykazać, aczkolwiek nawet nie wiem, jakie to uszkodzenia - ciężko wyrokować...

Zaznaczam, że nie jestem biegłym - proponuję udać się do serwisu danej marki telefonów i wypytać o typowe usterki danego modelu telefonu.

Pozdrawiam!

sytuacja sie rozwiazala :)

stwierdzilem ze oddam sprawe do sadu i mimo kilku prob negocjacji przez sprzedajacego udalo sie cos zalatwic.

pozdrawiam

Powrót