D
DamianOne
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 14
Witam mam problem
Kupiłem sobie autko do pracy na początek pojezdziłem nim 3 miesiace i postanowiłem je sprzedać sprzedałem je kolesiowi z francji jako że mieszkam zaraz koło granicy z franca o on około 10 km od granicy z niemcami. Spisaliśmy umowę kupna sprzedaży z tym że tylko jedną i mam ja tylko ja on nie ma nic tylko zabrał mi auto z papierami i tablicami i obiecał że odmelduje je jak tylko dojedzie do domu skoczy do niemiec i wymelduje dla mnie to nie było nic dziwnego dopuki nie poszedłem do urzędu wymeldować auta na podstawie umowy jak to się robi w polsce i dowiedziałem się że nie odmelduje tego auta i muszę płacić za nie do puki nie znajde tablic i Brefu i nie dostarecze do odmeldowania
co mam zrobić?? koleś nie odmeldował auta minoł już tydzień nie mam do niego kontaktu jedyne co mam to jego adres choć jak czytałem w na forach potem mógł być fałszywy co zrobic?? Mam zamiar do niego jechać w poniedziałek i zobaczyc co będzie jesli go nie znajdę co zrobić?? złośić sprawę na policje?? znajomy mówił że niby moge powiedzieć że mu pożyczyłem auto i mi nie oddał skoro on nie posiada żadnej umowy ale nie chce kombinować jak to załatwić ?? pomocy bo nie stac mnie płacić za 2 auta co miesiac ubezpieczenia i robić komus prezetu. Wiem że to mój błąd bo nie dowiedziałem się jak tu się sprzedaje auta