Sprzedanie długu firmie Presco Group

• Autor wątku Autor wątku OldTrafford1988
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

OldTrafford1988

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam! Tydzień temu w czwartek dostałem list polecony z Presco Group, w którym znajdowała się informacja o sprzedaży przez MTU należności firmie Presco.

Ale zacznę od początku zakupiłem samochód 25.05.2012 r. z ubezpieczeniem komunikacyjnym w firmie MTU. Dnia 20.07.2012 dostałem wezwanie do zapłaty raty za ubezpieczenie OC 1296zł!!! choć poprzedni właściciel powiedział mi, że OC jest opłacone do 31.01.2013, mówiąc krótko okłamał mnie. Wiedziałem, że minął termin 30dni od kupna ale wyczytałem, w internecie, że od lutego nie trzeba wypowiadać umowy w ciągu 30 dni od zakupu pojazdu jeżeli się zawrze umowę w nowej firmie. Więc znalazłem sobie niskie ubezpieczenie zadzwoniłem i zapytałem doradce czy to prawda powiedział, że tak ale lepiej wysłać wypowiedzenie, tak więc zrobiłem. Po trzech miesiącach dostałem wezwanie do zapłaty tej samej kwoty z firmy Indrustia czy jakoś tak skontaktowałem się e-mailowo z doradcą MTU który pisał, że muszę to zapłacić i tyle, powiedziałem, że ok ale nie taka kosmiczną kwotę, to doradca napisał, żebym wysłał kopie prawo jazd moje i współwłaściciela tak więc zrobiłem i tu nastała cisza, aż do poprzedniego czwartku gdy dostałem info o sprzedaży mojego długu 1296zł plus odsetki 198zł czyli prawie 1,5 tys. Zadzwoniłem do Presco, opowiedziałem o swojej sytuacji i dopiero wtedy mnie poinformowano, że początek polisy zawartej przez byłego właściciela miał miejsce 31.01.2012 czyli 11 dni przed wejściem nowelizacji czyli musiałem wypowiedzieć umowę w ciągu 30 dni od zakupu.

Teraz nie wiem co robić 1500zł to dużo pieniędzy a przy zniżkach moich i współwłaściciela ratę za pół roczne OC powinienem zapłacić najwyżej 300zł, tyle bym był w stanie zapłacić.

Zaznaczam, że tego samochodu już nie posiadam od marca 2013r.

ty nie wyjaśniaj niczego w presco bo tam ci wszystko powiedzą żebyś im siano zaniósł. ty się lepiej dowiedz u kogoś z ubezpieczeń

Powrót