Sprzedany dług którego nie było

• Autor wątku Autor wątku MarcinK 1978
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

MarcinK 1978

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam.
Potrzebuje porady , co napisać aby nie olewały mnie firmy Allegro i Intrum justitia.
Rzecz ma się następująco.
Około 9 lat temu ktoś wykorzystał moje dane do założenia na Allegro konta i dokonał wyłudzenia.
Policja prowadziła śledztwo , miałem rekwirowany komputer , pobierano ode mnie pismo itd. , i w końcu zostałem świadkiem a nie podejrzanym.
Nie wiem nawet czy śledztwo się już zakończyło i jeżeli tak to z jakim skutkiem.
Pamiętam że rok po tym zdarzeniu wysyłałem pisma do Allegro z opisem zdarzenia ale czy dołączałem jakieś dokumenty do tego to nie pamiętam.

Wtem nagle po 8 latach dostałem pismo z Intrum Justitia że jestem im winny 200 zł + odsetki i oczywiście potem następują standardowe groźby o postępowaniu komorniczym i wpisaniu do KRD

W związku z tą sytuacją mam pytanie.
Czy allegro mogło sprzedać dług którego nie było? - pewnie nie mogło
Więc do jakiego paragrafu mam się odnieść aby allegro zaczęło odpisywać na moje maile i miało ochotę zająć się tą sprawą

Moje drugie pytanie - czy Intrum Justitia może ubiegać się o spłate zadłużenia którego de facto nie było? - pewnie nie może

Czy jest jakiś sposób wogóle aby to intrum justitia dochodziła się z allegro dlaczego został sprzedany dług którego nie było?

Z góry dziękuje za jakieś wskazówki
pozdrawiam Marcin

Dlaczego sądzisz że długu nie było, skoro nawet ktoś założył na Twoje dane konto i sprzedawał jakieś rzeczy bo zapewne opłata tyczy się prowizji to dług istnieje, bo aukcje były wystawiane a towary sprzedawane, natomiast chodzi o to czy to Twój dług... Dowiedz się jakie były efekty tego śledztwa, bo skoro nie wiesz jakie postępy były to zapewne dokumentów też do allegro nie wysłałeś, a na słowo to nikt nie uwierzy.

No źle się wyraziłem , ktoś zrobił dług a nie ja.
Problemem moim jest to że nawet nie wiem która komenda prowadzi śledztwo , więc nie wiem do kogo zwrócić się z prośbą o efekty śledztwa

Powrót