sprzedarz przedmiotow na konto allegro bez jego wiedzy

• Autor wątku Autor wątku angela10021
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

angela10021

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam
Moja sprawa przedstawia sie tak od czerwca tamtego roku zamieszkalam z moim chlopakiem w warszawie i wlasnie od tego czasu udostepnilam mu swoje konto internetowe w banku do ktorego mial calkowity dostep. Po ok 3 latach wspolnego mieszkania dowiedialam sie ze zalozyl na mnie konto na allegro wykradajac moj dowod i robiac skan wystawial tam rozne przedmioty o ktorych na poczatku wiedzialam i wiedzialam tez ze je wysyla ale po pewnym czasie zaczal tam wystawiac rzeczy ktore nie istialy albo byly popsute o czym ja juz nic nie wiedzialam a pieniadze za te rzeczy przelewane byly na moje konto po czym potem robil wyplate na swoje. Ale zeby jeszcze tego bylo malo w taki sam sposob zalozyl konto na finanasowo.pl i pozyczal pieniadze d ludzi o czym ja juz calkowicie nie wiedzialam. Wiec mam okropne dlugi i cala sprawa jest na policji. Czy ktos mi powie czy sa jakies szanse zeby on za to odpowiadal a nie ja a dodam jeszcze ze toczy sie wobec niego postepowanie w sprawie oszustw na allegroktorych dokonwal u siebie na koncie prosze o jakas odpowiedz

skoro ma juz jedna sprawe za oszustwa ze swojego konta, to sie nie obawiaj ;]
gorzej gdyby robil on to tylko z twojego, bo tu by bylo trudno mu coś udowodnić

Cos sie tu motasz, do zalozenia konta na allegro nie potrzebne jest xero dowodu osobistego ani skan - dalej piszesz ze wystawial rzeczy ktore wysylal. Pozatym po co udostepnialas mu konto bankowe jesli jest twoje to chyba widzisz wplywy na konto zwlaszcza taki czas ? To samo tyczy sie rzekomych pozyczek, przez tyle czasu nie zauwazylas ze wplywaja pieniadze na twoje konto ? Cos tu nie halo. Pozatym w logicznym rozumowaniu skoro mieszkaliscie razem to prawdopodobnie zarowno on jak i ty robiliscie przelewy na swoje konto. Odnosnie jego sprawy tez tego nie wiedzialas, skad sa pieniadze ? Skoro byliscie razem to troche inaczej to wyglada jak dla mnie, a moze pieniazki sie rozeszly razem wydaliscie (bedac w zwiazku) a teraz szukanie winnego ? Mysle ze policja to wyjasni.

policja to wyjasni napewno on to zaczal robic na allegro teraz pod koniec grudnia wiec nic nie podejrzewalam a pieniadze wplywaly na konto a mowil mi ze to sa jego bo nie ma kart do swojego wiec nie ma jak wyplacic z swojego konta ich. A z kona ja nie korzystalam wogole bo tam nie bylo zadnych moich pieniedzy raz zkorzystalam gdy przyszla wyplata i wtedy zobaczylam ze byly duze przelewy robione i wtedy sie zaczelo wszystko wydawac. A jezeli chodzi o ta pozyczke to mowil ze podaje ludziom jak zwracaja pieniadze za cos nie wnikalam bo mnie to nie interesowalo a teraz mam nauczke i nie spie po nocach i mysle jak ta sprawa sie wyjasni:(

Nie jest potrzebny skan ale do wziecia pozyczki tak ja nawet nie wiem jaki jest tam login czy cos zeby powiedziec wszystkim ludziom co sie tam stalo bo on sie wykreca mowi ze wlamaml sie niby na jego maila i to ja wysylalam wiadomosci do nich ze bede to splacac ze mam problemy jakies wymysla stek klamstw. I moge sie motac bo nie znam sie na tym i tyle

Ja pisze to co mysle po twoim opisie sytuacji a jak dla mnie to nie wiedziec o takich sprawach to rzecz nielogiczna. Nie znamy pozatym wersji drugiej strony, widze tylko twoje zdanie ze wg. Ciebie pisal klamstwa itd. Jak robil przelewy z twojego konta to chyba rowniez bys wiedziala ( hasla sms chyba sa w wiekszosci bankow ) i tak jak pisalem on rowniez mogl przelewac do Ciebie pieniadze. Radze poczekac na rozwoj wydarzen.

Powrót