sprzedarz

• Autor wątku Autor wątku Adagio1991
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Adagio1991

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
WItam mam pytanie
Zamierzam kupić gre na platformie steam i sprzedawać udostępnienie gry za niską cene i moje pytanie to
Czy jesli kupie legalnie gre to jak jest moją własnością czy mogę ją udostępniać legalnie na allegro za niską cene?

Regulamin Steam jasno precyzuje tę kwestię - nie możesz. Kupując oprogramowanie stajesz się licencjobiorcą, a nie właścicielem, co ma o tyle znaczenie, że takie kwestie reguluje licencja (i regulamin w przypadku Steam). Póki rozumiem czasem użytkowników nie czytających licencji (choć dobre to nie jest), to przy robieniu biznesu warto poczytać, bo jest to tam napisane w wielu miejscach, m.in.:
You may not reveal, share or otherwise allow others to use your password or Account except as otherwise specifically authorized by Valve.
You may not sell or charge others for the right to use your Account (...) nor may you sell, charge others for the right to use, or transfer any Subscriptions
Valve hereby grants, and you accept, a non-exclusive license and right, to use the Content and Services for your personal, non-commercial use
I tak kilkadziesiąt razy licząc licencje Steam, gry i regulamin serwisu.

Adagio1991 napisał:
... Zamierzam kupić gre na platformie steam i sprzedawać udostępnienie gry za niską cene i moje pytanie ...
Pytanie podało już wielokrotnie - Szukaj

Powrót