Sprzedawanie produktow znanych Marek

• Autor wątku Autor wątku Natalissima
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

Natalissima

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam otwieram sklep i potrzebuje porady. Chce kupić biżuterie dosc znanej marki ( z ich strony na firme) a nastepnie chce sprzedać ten produkt na mojej stronie ale nie jako ten pojedynczy produkt tylko chce wpakować to w pudełko z innymi produktami wiec byłby to jeden z produktow w pudełku. Czy taka forma jest legalna? Jezeli towar ktory sprzedaje na mojej stronie kupiłam na stronie danej marki i mam na to fakturę? I czy moge na zdjęciu pokazac nazwę marki od ktorej kupiłam ten produkt?

Ja nie widzę tu niczego niezgodnego z prawem. Rozumiem, że kupujesz coś marki A, B i C, a sprzedajesz jako zestaw produktów i informujesz, że w skład zestawu wchodzą produkty marek A, B i C. A skąd u Ciebie wątpliwości, bo może diabeł tkwi w jakimś szczególe?

Dosc duzo naczytałam sie na brytyjskich i amerykańskich stronach na temat sprzedaży produktow znanych marek i zgłupiałam. Bo jezeli dobrze rozumiem, jezeli kupuje cos na stronie powiedzmy np. Apartu lub Svarowskiego w cenie widocznej na ich stronie a pozniej zakupiony produkt wkładam do pudełka z innymi rzeczami i sprzedaje jako gotowy box z prezentami to moge to zrobic? I czy moge pokazac na zdjęciu Ten produkt łącznie z opakowaniem czyli z logiem? czy tylko moge wpisać ze w skład boxu wchodzi produkt danej marki?

Możesz. Lecz jeśli zamierzasz produkty wprowadzać na rynek w EOG to powinny być na nim zakupione lub powinnaś posiadać zgodę uprawnionego.

Powrót