sprzedawca nie chce przyjąć zwrotu towaru

• Autor wątku Autor wątku roxyfoxy86
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Pod "S" kryje się:
"Większość towarów wysyłanych jest z zagranicy,"
Czyli sam sklep ma w innych aukcjach,tych z Polski lokalizację-Gomunice.

nie zastanawiaj się zgłoś do US, wcześniej poinformuj o tym sprzedawce, takie kroki skutecznie działają na wyobraźnie sprzedawców.

poinformowałam o tym ale na razie brak jakiejkolwiek odpowiedzi

roxyfoxy86 napisał:
wystawia na allegro ciuchy które zamawia ze strony chińskiej..i one bezpośrednio ida do odbiorcy na przesyłce nie ma jej danych tylko jakiegoś Chińczyka..ona w tym pośredniczy..to można tak ludzi oszukiwać bez żadnych konsekwencji? to może ja też ten płaszcz wystawie na allegro pod tymi zdjęciami lepszymi i mi się pieniadze zwrócą

To będzie chyba najrozsądniejsze wyjście, a tak na poważnie to jeżeli sprawa zostanie skierowana do sądu to jak nie ma adresu to kogo Pani oskarży , sąd nie jest instytucją służącą do lokalizowania adresu , a jeżeli zgłosi Pani na Policję komu będzie się chciało szukać delikwenta za granicą jeżeli to jest mała szkodliwość czynu,umorzenie na starcie o ile w ogóle przyjmą zgłoszenie Polskie realia są takie, jakie są . Jeżeli ktoś ma w danych allegro Chiny to raczej się tam znajduje a wysyłkę jakiś tam drobiazgów może zlecać komuś z rodziny w kraju . Skarbówka też obywatelowi innego kraju niewiele zrobi, chińczyk może mieć konto złotówkach do rozliczeń. Tak jak ktoś już wcześniej pisał sporo zależy tez od tego czy towar faktycznie posiadał wady , bo jak już jakimś cudem ustaliłoby się , że ta osoba mieszka w Polsce a wad nie będzie albo ta druga strona zezna , że w momencie zakupu nie było wad i przez ten długi czas jak go szukali wady spowodował powód , to koło się zamyka. Próbowac można, szanse na cokolwiek prawie żadne. Na przyszłość zakupy robić z konta firma z pozytywami a nie od jakiejś gościówy z Chin z 5 komentarzami.

Witam .
Ostatnio wysłałem kupującemu zegarek listem ekonomicznym , był odpowiednio zapakowany w podwójną folie bąbelkową oraz tekturę , zegarek był nie uszkodzony , przed chwilą dostałem wiadomość od kupującego że jest uszkodzony. Czy mogę odmówić reklamacji ? Czy odpowiedzialność ponosi Poczta Polska ?

Po co duplikujesz posty?

Juz dopisales sie w innym temacie.

Powrót