sprzedawca nie ustosunkował się do reklamacji w ciągu 14 dni.

• Autor wątku Autor wątku kiper
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kiper

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
29
Witam. 8 października reklamowałem towar (akumulator samochodowy). Sprzedawca w żaden sposób nie odniósł się do mojej reklamacji, brak jakiegokolwiek odzewu ( minęło 14 dni). Po upływie 14 dni osobiście skontaktowałem się ze sprzedawcą jednak ten nadal nie udzielił mi żadnej konkretnej odpowiedzi. Dodam, że żądanie było z tytułu gwarancji - odstąpienie od umowy, zwrot gotówki. Czy mogę domagać się zwrotu gotówki (kupiłem inny akumulator, ponieważ auto było potrzebne)z powodu nieustosunkowania sie sprzedawcy do reklamacji w terminie 14 dni. Bardo proszę o podanie ewentualnej podstawy prawnej.

W gwarancji nie ma żadnej wzmianki o terminach naprawy, wymiany na nowy lub zwrocie gotówki.

Rozumiem, że i akumulator i pieniądze przepadły?

Gwarancję oddałem przy reklamacji razem z akumulatorem.

Czy w oim przypadku mają zastosowanie te przepisy Ustawa z dnia 27 lipca 2002 r. o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz o zmianie Kodeksu cywilnego art. 8.3

ooo

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
ooo

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
Czy w moim przypadku mają zastosowanie te przepisy Ustawa z dnia 27 lipca 2002 r. o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz o zmianie Kodeksu cywilnego art. 8.3

Powrót