A
Agata S
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
24 czerwca 2007 r. będąc na giełdzie samochodowej sprzedałam samochód . Umowa została podpisana(zaznaczam że umowa była na mamę) Na umowie została podpisana klauzula: Kupujący oświadcza, że stan techniczny pojazdu jest mu znany. Po7 dniach, tj 1 lipca 2007 r dzwoni właścicielka i oświadcza że chce zwrócić samochód ponieważ stwierdza iż auto musiało być malowane ponieważ tak stwierdzono w punkcie serwisowym, gdzie auto było sprawdzane pod względem technicznym.
Kupujący stwierdza iż fakt ten został przeze mnie ukryty. Oczywiście nie jest to prawdą ponieważ ja nie byłam I właścicielem auta i nic o lakierowaniu, malowaniu nie wiedziałam i nikt wczesniej tego nie stwierdził.
Byłam II właścicielem auta. Auto kupiłam 7 miesiecy temu od I właściciela.
Kupujący chce odstąpić od umowy.Czy słusznie? Skoro nic o lakierowaniu nie wiedziałam??? Tym bardziej ze jak ja kupowalam 7 miesiecy temu auto nie widzialam zadnych sladów.
Kupujący grozi mi sądem?? Czy słusznie?

Kupujący stwierdza iż fakt ten został przeze mnie ukryty. Oczywiście nie jest to prawdą ponieważ ja nie byłam I właścicielem auta i nic o lakierowaniu, malowaniu nie wiedziałam i nikt wczesniej tego nie stwierdził.
Byłam II właścicielem auta. Auto kupiłam 7 miesiecy temu od I właściciela.
Kupujący chce odstąpić od umowy.Czy słusznie? Skoro nic o lakierowaniu nie wiedziałam??? Tym bardziej ze jak ja kupowalam 7 miesiecy temu auto nie widzialam zadnych sladów.
Kupujący grozi mi sądem?? Czy słusznie?