Sprzedaż auta z późniejszą wpłatą

• Autor wątku Autor wątku Sakesan
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
ale ja pytałem czy nie możesz go poinformować że umowa jest nieważna ?

outmc napisał:
ale ja pytałem czy nie możesz go poinformować że umowa jest nieważna ?

Poinformuję go ale to mi nic nie da gdyż okazało się że to matacz i kretacz już i tak chciał ze znajomymi mi wlać jak się upomnialem o pieniądze więc wolał bym z policją odebrać auto

z policją nie odbierzesz auta.

tak sie go boisz a zgodziłeś się by zapłacił kiedyś tam za pojazd... nie rozumiem tego.

outmc napisał:
z policją nie odbierzesz auta.

tak sie go boisz a zgodziłeś się by zapłacił kiedyś tam za pojazd... nie rozumiem tego.
Udawał dobrego kolegę, to jak mam odzyskać auto skoro umowa nie ważna i nie będzie chciał go oddać?

@outmc Jeśli udzielający pełnomocnictwa ustnie potwierdzi to później, to czynność prawna będzie ważna. art 103 kc

@digiton zgadza się , tylko trzeba też brać pod uwagę drugą opcję gdy nie potwierdzi :)

a wracając do tematu to czy pełnomocnictwo jest ważne czy nie to i tak kiepsko w tym przypadku...

Ostatnia edycja:
outmc napisał:
@digiton zgadza się , tylko trzeba też brać pod uwagę drugą opcję gdy nie potwierdzi :)

a wracając do tematu to czy pełnomocnictwo jest ważne czy nie to i tak kiepsko w tym przypadku...
wiec rozumiem że ważna czy nie i tak sobie tak po prostu nie mogę wziąść auta lub zmusić go do zapłaty, bo wiem że takie sprawy się ciągną latami w prawie cywilnym

jesli jest wazna to pozew o zapłatę.

outmc napisał:
jesli jest wazna to pozew o zapłatę.

Ale jeśli nie pracuje to mogę to ciągnąć w nieskończoność, a jeśli nieważna?

Powrót