H
hesus70
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Witam, na imie mam Marcin, mam 17 lat. Przez jakiś czas aż do piątku sprzedawałem na allegro czyste konta steam które są ogólnodostępne i darmowe. W piątek o 7 rano przyjechała do mnie policja z wydziału kryminalnego policji gospodarczej, powiedzieli że jakiś pełnomocnik firmy Valve Software zgłosił w prokuraturze że sprzedaje nielegalnie konta które są darmowe. Panowie policjanci kazali mi zakończyć sprzedaż i zabrali mi komputer. Musiałem jeszcze z nimi pojechać na przesłuchanie, specjalnie to im się nie śpieszyło, z 3 godziny siedziałem na policji. Powiedzieli że teraz będę miał sprawę w sądzie i będę musiał zapłacić odszkodowanie dla firmy która udostępnia te konta Steam. I teraz problem polega na tym, co mi grozi za tą nielegalną sprzedaż darmowych kont Steam i za posiadanie pirackiego systemu operacyjnego, pirackiej muzyki, filmów, gier i kilku programów.
Całe szczęście że zabrali tylko mój komputer a nie brata. Proszę o pomoc bo teraz nie wiem co mi może grozić.
Całe szczęście że zabrali tylko mój komputer a nie brata. Proszę o pomoc bo teraz nie wiem co mi może grozić.