Sprzedaż długu do dwóch firm

• Autor wątku Autor wątku Jacekkrakow
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
J

Jacekkrakow

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
26
Witam,
Miałem w *** nie zapłaconą jedną fakturę. Wiadoma sprawa że został dług sprzedany do **. Niestety sprawa trochę się ciągnęła. W między czasie *** sprzedał ten sam dług do firmy ***. W efekcie końcowym zapłaciłem bezpośrednio do ***, a ten przekazał kwotę do ***. Niemal jednocześnie *** wyegzekwował poprzez komornika tą samą kwotę.
Napisałem do *** prośbę o wyjaśnienie. Oczywiście ten "umywa ręce". Moje pytanie - jak wybrnąć teraz z tej sytuacji?

moderacja

Ostatnią edycję dokonał moderator:
w Paragrafie 22 jest taki wątek jak nudzący się oficer cenzurował listy żołnierzy, to jest żywy dowód, że duch tej książki nadal żywy. :smile::ok::evil::-D wszystko jasne i czytelne, życzę wielu odpowiedzi

Alladyn_A napisał:
w Paragrafie 22 jest taki wątek jak nudzący się oficer cenzurował listy żołnierzy, to jest żywy dowód, że duch tej książki nadal żywy. :smile::ok::evil::-D wszystko jasne i czytelne, życzę wielu odpowiedzi

Tak wiem... Użycie nazw własnych jest niedozwolone. Więc powinienem napisać że faktura była nie zapłacona do pomarańczowego operatora telefonii komórkowej. Ten sprzedał dług do jeden firmy windykacyjnej bardzo związanej z tym operatorem. Ta właśnie forma wyegzekwowała poprzez komornika. A w międzyczasie sprzedali do drugiej formy windykacyjnej.
Myślę że teraz jest tak że nie ma nazw własnych i nikt też nie wie o jakie firmy chodzi.

Alladyn_A napisał:
... wszystko jasne i czytelne, życzę wielu odpowiedzi
Ty jesteś Alladyn_A, a TY
Jacekkrakow napisał:
Tak wiem... ...
Jacekkrakow. Jak wpiszecie tutaj, publicznie swoje dane łącznie z adresem to inaczej będziemy postępować. Ten temat zamykam.

PS.
Mając tyle ostrzeżeń za offtop na Twoim miejscu Alladyn_A powstrzymałbym się od dalszego takiego postępowania, a tak masz wakacje od FP.

Ostatnia edycja:
Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót