Sprzedaż długu do Get back

• Autor wątku Autor wątku Marta ka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Marta ka

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
13
Witam, z Santander Consument Bank sprzedano w czerwcu tego roku mòj dług(kredyt pieniężny) w wysokości 2 207 zl do Debio NSFIZ. Odsetki 395 zł naliczyl zbywca Santander, nie wiem za co bo zadłuzenie spłacałam regularnie po 150 zł. Na tą chwile Get back twierdzi ze mam u nich zadłuzenie siegające 3100 doliczajac sobie procent za niesplacanie zadłuzenia i ok 400 zł za napisanie jakiegos pozwu do sądu. Pisma z sądu nie dostałam natomiast dług u nich rośnie. Proszę o pomoc co w takiej sprawie powinnam zrobić. Nie zgadzam sie na dodatkowe koszty które sobie naliczają do mojego długu. Dług nie jest przedawniony bo ostatniej wpłaty do pierwtnego wierzyciela dokonałam w lipcu. Z góry dziękuje za pomoc.

Czekaj w takim razie na sąd. Wówczas będą musieli wyliczyć się z koszów. A być może sprawa całkiem upadnie.

karaczoch napisał:
Ale zaraz, dług sprzedany w czerwcu a tutaj informacja że

nienormalna, praktyka banków, dług sprzedali i nie poinformowali zainteresowanej więc nadal wpłacała do banku zanim się zorientowała jak ją potraktowano

Marta, u mnie masz dług w wys. 4500 zł i masz mi go spłacić...

Alladyn_A napisał:
Marta, u mnie masz dług w wys. 4500 zł i masz mi go spłacić...

A jak to jest z przedawnieniem, przypomniałam sobie ze dług pięć lat temu był u komornika więc chyba musi minąć dziesięć lat by ulec przedawnieniu. Tak? Na razie nie rozmawiam z get back i czekam na zawiadomienie z sądu by w porę zgłosić sprzeciw. Jednakże cały czas boję się że są w stanie udowodnić mi ten dług.

A na jakiej podstawie "był u komornika"? BTE, czy nakaz zapłaty?

digiton napisał:
A na jakiej podstawie "był u komornika"? BTE, czy nakaz zapłaty?
Nie pamiętam, nie płaciłam i trafił do komornika. Pòźniej wystąpiłam z pismem do banku by ten dług zabrali od komornika w zamian za systematyczne wpłaty. I tak wpłacałam co miesiąc pieniądze do banku aż sprzedali mnie do Get back:(

Powrót