sprzedaz dlugu ktory zostal juz raz rozpatrzony przez sad

• Autor wątku Autor wątku Uwiklany
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Raz byłem w prokuraturze ...
Tam za bardzo cwaniakują normalnych obywateli olewają .

E tam, nie przesadzaj. Wyślij zawiadomienie listownie, ZPO.

Syphar napisał:
E tam, nie przesadzaj. Wyślij zawiadomienie listownie, ZPO.

ta firma poleciała po całość wpisała mnie na listę KRD 8-) czy mogę z tym fantem coś zrobić ?

Uwiklany napisał:
ta firma poleciała po całość wpisała mnie na listę KRD 8-) czy mogę z tym fantem coś zrobić ?
Jaka to firma?
Tak, możesz wyjąć od nich parę-, paręnaście tysięcy zadośćuczynienia :) A im zaserwować grzywnę do 30 tysięcy.

firma to getback ...

kilka dni temu dostałem list od krd że wpisany zostałem na liste przez getback 8) więc co mam robić :P

Znajdź kogoś kto potrafi od nich wyciągnąć te parę-, paręnaście tysięcy :)

Getback ostatnio masowo wpisuje firmy do KRD , czyżby bańka coraz większa tych zakupionych wierzytelności i zaraz może pęknąć?

karaczoch napisał:
czyżby bańka coraz większa tych zakupionych wierzytelności i zaraz może pęknąć?
Ciśnienie jakieś wysokie mają. Właśnie telewizor mam włączony tak do towarzystwa, w ciągu 10 minut widziałem 2 reklamy getBack

I jeszcze filmy sponsoruje i 2 foki w zoo Wrocław :-D mają rozmach...

Wysłane z mojego SM-T585 przy użyciu Tapatalka

Uwikłany mój zięć jest w identycznej sytuacji. Sąd oddalił rok temu pozew ze względu na zaspokojenie roszczenia , wyrok jest prawomocny a Global sprzedał niestniejący dług Getback . Teraz go nękają telefonami. Kilka dziennie z różnych numerów. Nie wiem, czy go wpisali do KRD, ale go dręczą kilka razy dziennie i ciśnienie mu skacze. Jakbyś wymyślił co się da zrobić to daj znać na PW

Jak to co zrobić? Zrobić co w #19 proponuje się. Dostaną klapsa, dadzą spokój.

A w tym zawiadomieniu do prokuratury to kogo wskazać? Global, czy Getback?

No raczej Global bo to on posiadał wiedzę ,getback by się bronił że kupił to bo zaufali Global

rozapcp napisał:
A to juz sprawa między nimi. Niech sie gonią - między sobą.

To też ale zawiadomienie raczej na Global. To tak jakby ktoś tobie sprzedał coś kradzionego mówiąc że wszystko jest legalne a potem puka do ciebie Policja z właścicielem.

Dziękuję Państwu bardzo. Zięć jest bardzo zdesperowany i pewnie tak zrobi. Jeszcze tylko takie (pewnie głupie) pytanie - czy ta prokuratura ma być warszawska (siedziba Global) czy z miejsca zamieszkania zięcia?

iwcia55 napisał:
Nie wiem, czy go wpisali do KRD
Niech da na mszę, aby go w tej sprawie wpisali do KRD. Ja odbierałbym te telefony, nie mówił daty urodzenia ale ich podpuszczał, prosił aby nie wpisywali do KRD :) Zaczekaj jeszcze z prokuraturą, sprawdź najpierw KRD, jeśli nie ma to niech sie teść drażni z nimi aby wpisali. Taki wpis to kilka tysięcy złotych ekstra w kieszeni teścia :)

Powrót