Sprzedaż długu przez Orange

• Autor wątku Autor wątku Alicja Maria 123456
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Alicja Maria 123456

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam,
dzisiaj otrzymałam zawiadomienie o cesji wierzytelności z Kancelarii Prawnej Navi we Wrocławiu.Dług mój dotyczy usług abonamentowych w Orange.
Począwszy od października 2013 nie otrzymywałam żadnych faktur i zapomniałam o tym fakcie.Co do rozwiązania umowy ze strony Orange też mi nic nie wiadomo(także nie otrzymałam).Umowa na usługę zakończyła się w połowie stycznia 2014.
Dług opiewa na kwotę powyżej 500 zł.Nie stać mnie na opłacenie w całości.Zadzwoniłam do Kancelarii z prośbą o rozłożenie na dogodne dla mnie raty
-nic z tego.
Proszę o podpowiedź czy mam z tej sprawy jakieś wyjście,co mam robić?

Ostatnia edycja:
Czy usługa nadal była świadczona? Proszę zajrzeć do Regulaminu (jeżeli nie jest Pani w posiadaniu, jest on na stronie Operatora) oraz zawartej umowy. Jeżeli nie wypowiedziała Pani umowy, ona trwa nadal.

Alicja Maria 123456 napisał:
Począwszy od października 2013 nie otrzymywałam żadnych faktur i zapomniałam o tym fakcie.
You made my day! :) Zapomniałam sobie że mam Orange...

Ale jajka..... i ściema :)

1. faktur się nie dostaje bo za nie się dodatkowo płaci - jest cóś takiego jak e-faktura. jednocześnie orange wysyła sms- tego to chyba nie można zapomnieć

2. dogodne raty czyżby wrzuta z firemki.....

Co poradzić wyjąć ze skarpety kaskę i zapłacić..... przedawnienia nie ma.... dług istnieje.... o czym tu dyskutować na forum..

Ja bym się cieszył, że nie rozwiązali umowy bo wtedy karę by jeszcze dowalili...... proponuję poczytać umowę....

Powrót