sprzedaz do ktorej nie doszlo

• Autor wątku Autor wątku justa17
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

justa17

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam mam problem kupilam tabletki aborcyjne ze stronki zaplacilam za nie 70 euro dodam ze jestem w ciazyale sie rozmyslilam i chcialam je odsprzedac zeby oszyskac pieniazki dalam ogloszenie na forum wczraj zglsila sie jedna osoba w celuzakupu tabletek pogadalismy troche nie zgadzamal sie na odbior osobisty ani wyslanie za pobraniem bo nie chcialam zebby ktos mial moje dane mialo to byc tylko raz!! . Powiedzialam ze wplaci mi na konto a ja wysle tabletki tabletki naprawde bym wyslala!!!.(do tranzakcji nie doszlo). dzisiaj rano dostam maila od tej osobby

Dzisiaj ide na policje, jako studentka prawa nie pozwole na oszukiwanie ludzi mam twoj numer konta i rozmowe na gg co bedzie jako dowod oraz twoj nick z allegro ( konto na allegro nie jest moje ). Dodam ze nie jestem w ciazy tylko odrabiam prace domowa. pozdrawiam

I moje pytanie co mi za to grozi?? nigdy nie bylam karana a tabletki juz wyrzucilam prosze o szybka odpowiedz

jako ze ona w ciązy nie jest to pomoc w przerywaniu ciąży z art 152$2k.k. nie wchodzi w grę.. usiłowania oszustwa ja tutaj bynajmniej nie widzę choć na pewno nie ma podanych wszystkich istotnych informacji... jedynie co to prawo farmaceutyczne zdaje się ze w przepisach karnych wspomina coś o nielegalnym obrocie farmaceutykami.

>usiłowania oszustwa ja tutaj bynajmniej nie widzę

No jak nie? Chciała sprzedać coś, czegos nie posiada...

posiadam tylko ju wyrzucilam czyli juz nie posiadam posiadalam

>dzisiaj rano dostam maila od tej osobby

> Wczoraj, 09:25

Znaczy rano (a najpóźniej poprzedniego dnia) jeszcze posiadałaś, ale juz o godz. 9.25, kiedy zdecydowalaś się iść na Policję, nie posiadałaś? W kilka minut pozbywając się jedynego dowodu? Czy ty uważasz policjantów za idiotów? I ciekawe, jak chcesz udowodnić, że jednak posiadałaś? Czy uważasz, że ten, kto tobie sprzedał, będzie taki głupi, że dobrowolnie przyzna się, że popełnił przestepstwo?
I w twoim przypadku chodzi tylko o kwestię kwalifikacji prawnej popełnionego przez ciebie przestepstwa - czy było to usiłowanie oszustwa, czy usiłowanie sprzedaży środków farmaceutycznych be zezwolenia.

Powrót