Sprzedaż PIN prepaid "PaySafeCard"

• Autor wątku Autor wątku kolega1231
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kolega1231

Użytkownik
Odpowiedzi
46
Dzień dobry wszystkim. Chciałbym dowiedzieć się coś na temat sprzedaży PIN'ów PaySafeCard. Na stronie głównej paysafecard znalazłem poniższą informację:

Pamiętaj: W Internecie kupuj paysafecard wyłącznie w zatwierdzonych przez nas dostawców. Sprzedaż, zakup i handel PIN-ami paysafecard za pośrednictwem nieautoryzowanych platform internetowych jest zabroniona. Dlatego też nigdy nie kupuj paysafecard w internetowych serwisach aukcyjnych, takich jak np. eBay. Ponadto nigdy nie wymieniaj PIN-ów paysafecard na stronach internetowych, forach itp.

Jednak, w regulaminie wyczytałem, że:

Zastosowanie ma prawo Republiki Austrii. Nie ma to wpływu na przepisy obowiązujące w państwie zamieszkania klienta.

Z tego co kiedyś wyczytałem w Internecie, mogę odsprzedać produkty cyfrowe, które wcześniej zakupiłem. Jeśli dobrze pamiętam, chodzi o licencje między mną, a producentem, którą łamię, lecz jest to zgodne z prawem.
Czy mam rację? Czytałem to dosyć dawno, mogę się mylić.

Moje pytanie brzmi następująco, czy stworzenie sklepu Internetowego oraz sprzedaż właśnie tych kodów będzie legalne? Dodam tylko, że chciałbym sprzedawać kody w walucie EURO.
Druga sprawa to kupujący, czy im coś za to grozi? Przejrzałem regulamin, jednak nie ma nic konkretnego na ten temat. Jest tylko ta pierwsza notka na stronie głównej.

Bardzo proszę o pomoc.

Jako firma. Można powiedzieć, że planuje sprzedaż na podobnym serwisie do allgro czy ebay.
Sprzedaż na kraje Europejskie.

Ostatnia edycja:
Powrót