Sprzedaż podróbki na Vinted

• Autor wątku Autor wątku Kaja28812
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Kaja28812

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
15
Cześć,
Wystawiłam na portalu Vinted kurtkę którą dostałam w prezencie od byłego partnera, był to markowy towar.
Kurtka została sprzedana za 470zl i w ten sam dzień wyslana, osoba kupująca zapytała jedynie gdzie została zakupiona na co odpowiedziałam zgodnie z prawdą że nie jestem stanie powiedzieć ponieważ jest to prezent od byłego partnera, również w ten sam dzień osoba kupująca zaczęła do mnie pisać z oskarżeniami że jest to podrobiona rzecz, wysyłać jakieś inne modele kurtek do porównania czy pisać o weryfikacji legit check która niby dokonała, jak zapytała w jaki sposób to zweryfikowała nie dostałam odpowiedzi, dodam jeszcze raz że kurtka nadal była w transporcie do tej osoby więc nie widziała jej na żywo. Po wymianie kilku zdań zaczęła nazywać mnie oszustką, grozić że pójdzie na policję, udostępnieniem mojego konta że jestem oszustką czy nagraniem filmiku jak wyrzuca moją kurtkę do kontenera. Zgłosiła do portalu Vinted że jest to niby podróbka opisująca rzeczy który nie miały miejsca więc oczywiście zaakceptowałam zwrot, natomiast nadal mi grozi że nie odeśle mi mojej własności. Osobiście uważam że był to zaplanowany zabieg żeby oskarżyć mnie o oszustwo i uzyskać kurtkę bez żadnej zapłaty bo przecież Vinted środki jej zwróci a ona nie będzie miała na przymusu jej odesłać.
Ale tu moje pytanie czy rzeczywiscie gdyby ta osoba poszła na policję że jest to podróbka coś mi grozi? Co jeśli tak jest a ja nie byłam tego świadoma. Dodam że to był jedyny przedmiot marki premium który sprzedałam, zaakceptowałam zwrot środków i poprosiłam o odesłanie przedmiotu.

Ostatnia edycja:
Powrót