Sprzedaż programu osoba prywatna

• Autor wątku Autor wątku Noarifumirimota
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

Noarifumirimota

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam

Jestem osobą prywatną nie posiadam własnej działalności gospodarczej z zamiłowania jestem programistą.

W pewnym środowisku programistycznym stworzyłem aplikacje dla mojej firmy. Tworzyłem ją prywatnie poza godzinami pracy.
Licencja na używanie tego środowiska programistycznego:
"Licencja indywidualna. Jeśli licencjobiorca jest osobą prywatną tworzącą własne aplikacje na sprzedaż lub do innych celów takie licencjobiorca może korzystać z oprogramowania do tworzenia i testowania Takich aplikacji".

Moje pytanie jest następujące. Chcę sprzedać trzy egzemplarze tego programu który napisałem mojej firmie nie chodzi mi tutaj o prawo autorskie lub własnościowe tylko po prostu żeby mogli je używać. i teraz nie wiem Jak podpiąć tworzenie tego mojego programu. umowa zlecenie, czy inaczej ?

Udzielisz licencji na korzystanie z programu (Umowa licencyjna). Dochód rozliczysz w zeznaniu rocznym w dziale D sekcji 7, pozycji 79. i 78.. Masz prawo do kup 50%.

LeszsekS napisał:
Udzielisz licencji na korzystanie z programu (Umowa licencyjna). Dochód rozliczysz w zeznaniu rocznym w dziale D sekcji 7, pozycji 79. i 78.. Masz prawo do kup 50%.

Dzięki wielkie za odpowiedź, nakierowane mnie do celu.

Powrót