Sprzedaż rzeczy po cenie przewyższającej wartość towaru

• Autor wątku Autor wątku justin111
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

justin111

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
zalicytowalam przedmiot za cene ktora przewyzsza jego wartosc powiedzialam sprzedajacemu ze chce zrezygnowac na to on mi odpowiedzial ze placi od tego prowizje i ze mi nawet za mniej nie sprzeda mozna zglosic sie o zwrot prowizji i wystawic negatywa ale nie lepiej straszyc mnie sadem i policja podalam powod ktory umotywowalam zdjeciem zeby ta osoba mi uwierzyla dlaczego z przyczyn losowych nie zaleznych odemnie nie moge kupic tej rzeczy bo nie mam tyle kasy a ta osoba mi pisze ze mi nie wierzy jak mozna nie uwierzyc w cos co widzi sie na zdjeciu mam wrazenie ze ta pani robi wszystko zeby sprzedac ta rzecz po cenie ktora przewyzsza wartosc towaru jestem pewna co do nieuczciwych zamiarow tej osoby jeszcze sie z takim czlowiekiem nie spotkalam w zwiazku z tym mam pytanie kto ma tu racje ja czy ta osoba bo juz sama nie wiem na prosbe kupujacego powinna odstapic od sprzedarzy jeszcze umotywowanej zdjeciem czy ta osoba moze zglosic sie na policje tak mnie juz wkurza caly czas mnie straszy policja i sadem mam dosc tej sytuacji niech mi ktos pomoze co zrobic trafilam na takiego natreta ze chyba do konca zycia sie odemnie nie odczepi czy grozi mi cos jesli sprawa znajdzie sie na policji lub nawet w sadzie

Przykro stwierdzić ale prawo stoi po stronie sprzedawcy i może on Panią podać tak na policję jak i do sądu. Jeżeli nie miała Pani zamiaru kupować za licytowaną kwotę to po co było składać taką ofertę. Według KC jest Pani zobligowana do wykonania umowy tj zapłaty wylicytowanej kwoty i odebrania rzeczy.

Jesli Pani licytowala to nie moze Pani tez odstapic od takiej umowy w terminie 10 dni bez podania przyczyn:(((

Powrót