C
cluster
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Witam, chcę sprzedać samochód uszkodzony w wyniku kolizji. Znalazłem chętnego nabywcę i chciałbym się nieco zabezpieczyć na wypadek zgłoszonych jego roszczeń z tytułu rękojmi (ewentualnych). Ja chcę mieć czyste sumienie. Kupujący dokonał oględzin, natomiast zawsze mógłby się do czegoś przyczepić później.
Auto zostało sprawdzone przez rzeczoznawcę mojego ubezpieczyciela (szkoda z tytułu AC) i wobec tego chciałbym dokument jego wyceny wraz z opisem uszkodzonych elementów dołączyć jako załącznik do umowy sprzedaży.
Czy wystarczy do paragrafu
dopiszę tekst:
Jeszcze takie pytanie nr. 2. Czemu kupujący mógł chcieć zawyżenia kwoty na umowie mimo, że jest w niej napisany sposób płatności przelew na wskazane konto? Nie zgodziłem się na to
Auto zostało sprawdzone przez rzeczoznawcę mojego ubezpieczyciela (szkoda z tytułu AC) i wobec tego chciałbym dokument jego wyceny wraz z opisem uszkodzonych elementów dołączyć jako załącznik do umowy sprzedaży.
Czy wystarczy do paragrafu
5
Sprzedający oświadcza, że pojazd nie ma wad technicznych, które są mu znane i o których nie powiadomił Kupującego, a Kupujący potwierdza znajomość stanu technicznego pojazdu.
dopiszę tekst:
Kupujący oświadcza, że zapoznał się z wyceną NR [numer wyceny] z dnia [data] rzeczoznawcy [imię i nazwisko] opisującą wartość szkody i rodzaj uszkodzonych elementów pojazdu. Wycena stanowi załącznik do niniejszej umowy
Jeszcze takie pytanie nr. 2. Czemu kupujący mógł chcieć zawyżenia kwoty na umowie mimo, że jest w niej napisany sposób płatności przelew na wskazane konto? Nie zgodziłem się na to
Ostatnia edycja: