Sprzedaż samochodu

• Autor wątku Autor wątku Dawid16b
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

Dawid16b

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Serdecznie wszystkich witam!
Jeśli piszę w złym temacie to bardzo proszę o przeniesienie.
I tak:
W październiku kupiłem samochód Mazda 626 i umowa była od razu pisana na kolega bo on ją kupował a ja byłem tylko pośrednikiem. Samochód był uszkodzony, a jako że sam umiem naprawiać samochody i ogólnie taki "garażowy mechanik" to naprawiłem samochód i sprzedałem go koledze w lutym tego roku. Teraz przyszedł mi list z agencji windykacyjnej do zapłaty 4300zł za to że samochód się uszkodził i mam za to zapłacić tą kwotę bo rzekomo źle naprawiłem ten samochód. Jednak przy odbiorze samochodu wszystko działało tak jak należy i kupujący samochód nie miał żadnych zastrzeżeń. I co powinienem teraz zrobić? I jeszcze pisze w tym piśmie co dostałem od niego że jeżeli nie zapłacę w ciągu 14 dni to sprawa zostanie zgłoszona do urzędu skarbowego.

Ostatnia edycja:
No to kto w końcu kupić ten samochód? Pan czy kolega?
A poza tym - Październik 2009? Luty 2010?

Kupił kolega i umowa od razu była na kolegę. Ja byłem tylko po niego w warszawie i płaciłem za niego a on później oddał kase. I najbardziej chodzi mi o to że ja mu robiłem ten samochód (lakierowanie i zamontowanie lamp, zderzaków) i on chce podać to do US że robiłem to chociaż nie mam firmy a wzięłem za to pieniądze.

Ostatnia edycja:
Powrót