W
wisnia77
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 30
Witam mam pytanie odnośnie samochodu osobowego, który był środkiem trwałym w firmie został sprzedany po okresie użytkowania dłuższym niz 6 miesięcy.
Sprzedałem go ze stawka ZW, poniewaz zakupilam go rowniez bez mozliwości odliczenia podatku Vat. SPrzedalam samochod po cenie wyższej niz zakupilam i amortyzowalam go az do momenty sprzedaży.
Czy sprzedajac go powinnam odprowadzic podatek dochodowy do US?
Prosze mi pomoc w jakiej wysokości mam go odprowadzic.
Zakupilam go za 2000 a sprzedalam za 9000, amortyzowałam i czesc niezamortyzowana wrzucilam w koszty pkpir.
Jezeli powinnam odprowadzic podatek to w jakiej wysokości i jaka deklaracje powinnam złożyc ? (rozliczam sie podatkiem liniowym 19%)
Prosze o pomoc
Pozdrawiam
Sprzedałem go ze stawka ZW, poniewaz zakupilam go rowniez bez mozliwości odliczenia podatku Vat. SPrzedalam samochod po cenie wyższej niz zakupilam i amortyzowalam go az do momenty sprzedaży.
Czy sprzedajac go powinnam odprowadzic podatek dochodowy do US?
Prosze mi pomoc w jakiej wysokości mam go odprowadzic.
Zakupilam go za 2000 a sprzedalam za 9000, amortyzowałam i czesc niezamortyzowana wrzucilam w koszty pkpir.
Jezeli powinnam odprowadzic podatek to w jakiej wysokości i jaka deklaracje powinnam złożyc ? (rozliczam sie podatkiem liniowym 19%)
Prosze o pomoc
Pozdrawiam