Sprzedaż sprawdzianów.

• Autor wątku Autor wątku alien97pl
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

alien97pl

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam.Wystawiłem ogłosznie ze oddam sprawdziany do liceum(nic nie sprzedałem a dostałem takie coś).Po jakimś czasie dostałem o to taki e-mail.Oczywiście usunąłem ogłoszenie z OLX ale po 10 minutach moje konto zostało zbanowane.Nie wiem czy ten e mail ni mial na celu odstraszenia konkurencji niektórym sprzedawcom.Treść maila:

Szanowni Państwo,
w imieniu ***mod*** Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, przy Al. ***mod*** Warszawa, dalej zwanej jako: „wydawnictwo” informuję, że w celach zarobkowych za pomocą portali sprzedajemy.pl, olx.pl i facebook.pl, są przez Państwa powielane i rozpowszechniane materiały należące do wydawnictwa.
Działając w ten sposób naruszacie Państwo autorskie prawa majątkowe wydawcy – właściciela tych publikacji.
Zwracam się o niezwłoczne, nie później jednak niż w terminie 7 dni od dnia otrzymania niniejszego maila, usunięcie ze stron internetowych wszystkich plików, zawierających materiały należące do wydawnictwa, usunięcie informacji o sprzedaży tych materiałów, a także o zaprzestanie samej ich sprzedaży!
Jednocześnie wzywamy Państwa do zaprzestania dalszych naruszeń, poprzez nieumieszczanie oraz nieudostępnianie materiałów, których właścicielem jest ***mod*** Sp. z o.o.
W przypadku niezastosowania się do niniejszego wezwania w ww. terminie, informuję , że sprawa zostanie niezwłocznie skierowana na drogę postępowania cywilnego, w którym na gruncie przepisów ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych, wydawnictwo jest uprawnione m.in. do domagania się naprawienia wyrządzonej szkody oraz do wydania wszelkich korzyści wynikających z dokonanych naruszeń.
Jednocześnie informuję, że zostanie przeciwko Państwu skierowane postępowanie na drodze karnej, gdyż rozpowszechnianie cudzego utworu bez posiadania stosownego uprawnienia, jak również dokonywanie innego rodzaju naruszeń praw autorskich w celach zarobkowych, stanowią przestępstwa zagrożone m.in. karą pozbawienia wolności.
Mając na uwadze powyższe, liczę na niezwłoczne zastosowanie się do niniejszego wezwania.
Nadmieniam, iż administratorzy stron również zostali poinformowani o dokonanych naruszeniach.
Z poważaniem
M***mod***

***mod***

Mi to na jakąś ścieme wygląda,czy prawdziwe?

Ostatnią edycję dokonał moderator:
To na zasadzie było sprzedaje obrazki na zamowienie dowolnej tematyki a sprawdziany dorzucam gratis...

alien97pl napisał:
... sprawdziany dorzucam gratis...
Czyli nie sprzedawałaś jednego egzemplarza tylko oferowałeś każdemu. Zatem ma tutaj miejsce rozpowszechnianie, a bez zgody uprawnionego, bezprawne. Roszczenia Wydawnictwa są uzasadnione.

tak czy inaczej przestalem sie w to bawic

Powrót