Sprzedaż weksla - gdzie, jak ?

• Autor wątku Autor wątku polinex
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

polinex

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
24
Witam
Mam weksel na 200000 zł plus odsetki.
Chce sprzedac za 40680 pln.
Czy znacie firme, mozecie polecic kogos kto bylby zainteresowany czyms takim, nie chce mi sie z tym wozic.

Osoba fizyczna, zdolna do pracy, jedyny spadkobierca mieszkania - rodzice kolo 80-tki...

Nie praktykuje się takich transakcji. Sam zresztą widzisz, że to marny interes, skoro wolisz 40 tysięcy teraz, niż 200 tysięcy... nigdy?

Ciekawe jak wygląda ten weksel z klauzulą odsetkową :) Widziałem kilka takich, ale żadna nie była poprawnie sporządzona.

Takich weksli raczej nikt nie skupuje, no chyba, że jest coś o czym nie napisałeś.

Skąd się ten weksel wziął ?

Odsetki mogą wynikać z samego upłynięcia terminu płatności.

Jako, że nie było podanego terminu pomyślałem o oprocentowaniu kapitału. Zresztą po co się nad takim "czymś" rozwodzić.

I jakież to błędy widziałeś w klauzulach odsetkowych na wekslu?

Głównie takie, że dotyczyły weksli płatnych w określonej dacie.

Pracuje, ale splywaja jakies grosze co miesiac.
Weksel podpisali za 200000, ale nie dostali takich, pieniedzy, wylliczylem, ze dokladnie tyle mnie kosztowalo - zreszta to nie jest istotne.

Jesc nie wola, skora nie do sprzedania to trzeba bedzie czekac na klepsydry rodzicow i wtedy dzialac, zeby zabrac mieszkanie.

Jak ma trochę oleju w głowie, to pewnie sprzeda mieszkanie komuś z rodziny jeszcze przed śmiercią rodziców.

Watpie, bo tepa jak ormowiec...

Czy znacie jakies adresy www gield wierzytelnosci ?
Czy znacie jakies firmy zajmujace sie tego typu sprawami na slasku ?
Nie interesuja mnie jakies splawiki, ktorzy wysylaja polecone i dzwonia, a firmy, ktore naprawde dzialaja.

Wyszukiwarka Ci pomoże. W wynikach znajdziesz kilka...

Co jeszcze ustalilem, narazie to ona splata jakies tam 40.000 pln, ktore podpisala na umowie pryczki.

Na weksel jest wyrok i nakaz zaplaty.
Sa dwie osoby ona i zyrant - dwie na wekslu.

Powrót