Sprzedaż wirtualnych przedmiotów poza allegro

• Autor wątku Autor wątku eLt
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

eLt

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam,

Na Allegro miałam wystawione konto z gry MOORPG, które na chwilę obecną warte jest ok. 300zł. Zgłosił się do mnie potencjalny kupiec, jednakże, jak twierdził, nie posiadał konta Allegro. Zgodziłam się więc na płatność poza serwisem. Podałam numer konta i poprosiłam o dowód przelewu. Dostałam pdf'a, po czym przekazałam nabywcy zakupiony przedmiot.

Problem polega na tym, gdyż owe pieniążki na konto jeszcze nie doszły (były wysłane w czwartek), a dzisiaj odkryłam, że owa osoba zignorowała mnie na gg (tak, porozumiewaliśmy się poprzez komunikator gg).

Nie wiem teraz, czy to mój bank się opóźnia czy też zostałam zwyczajnie oszukana i został mi wysłany podrobiony pdf przez tamtą osobę.

Powinnam poczekać do następnego tygodnia na otrzymanie wpłaty?
Jeżeli jej nie otrzymam, da się coś jeszcze zrobić?

Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam serdecznie,
eLt

Jak rozumiem regulamin ten gry zezwala na sprzedaż konta?

W regulaminie nie widziałam żadnych zakazów.

Teraz modne jest zgłaszanie tego na Policję :)

Proszę zatrzymać wszystkie rozmowy gg i inny formy kontaktu. Ma Pan dane z przelewu, tak? Ma Pan jakieś jego dane?

Oczywiście, wszystko jest w dowodzie przelewu wraz z jego danymi.
Nie wiem tylko, czy prawdziwe (zakładając, że przerobił pdf'a)

No właśnie istnieje to prawdopodobieństwo. Konto powinno zostać oddane w chwili wpływu środków na konto bankowe, teraz pozostaje czekać. W przeciwnym wypadku wysłać pismo z potwierdzeniem odbioru do zapłaty za konto zgodnie z umową - w terminie 7 dni, w przeciwnym razie sprawa zostanie skierowana do sądu oraz do Prokuratory, gdyż zostało popełnione przestępstwo zgodnie z art. 286 kodeksu karnego.

Napisałam dzisiaj z innego konta gg do tamtego osobika i odpisał mi, że ma ten numer od wczoraj. Dostał go od kolegi :o

Prawdopodobne sa 2 wersje
1. mija sie z prawda
2. pisal do Ciebie z konta znajomego liczac na zatarcie sladow

Btw. z jakiego banku dostales potwierdzenie dokonania przelewu?

Powrót