Sprzedaż zadłużonego mieszkania, czy mogę

• Autor wątku Autor wątku nefelee
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

nefelee

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam, mam pytanie
Czy mając zadłużone mieszkanie własnościowe, gdzie wszystko oparte jest już o sąd i komornika, mogę je sprzedać?
Wyjaśnię, że doszło już do wyceny mieszkania przez biegłego, jednak zdążyłam podpisać ugodę ze wspólnotą i administratorem, co powstrzymało przed licytacją nieruchomości przez komornika. Jednak moja sytuacja strasznie się pogmatwała i nie stać mnie na dalszą spłatę umownych rat, chociażby z racji, że mam z tego tytułu zajęte wynagrodzenie, a mąż stracił pracę.
Zastanawiam się nad sprzedażą mieszkania, czy mogę to zrobić ??

Z góry bardzo dziękuję za wszelkie porady

Jesli egzekucja nadal jest w toku to tylko i wyłącznie za zgodą i wiedzą komornika.

Tzn. że, muszę jakieś pismo do niego wystosować, prośbę ? A jeśli tak, jak ono powinno wyglądać, i czy wogóle będzie chciał się zgodzić? Co bierze pod uwagę ?

nefelee napisał:
czy wogóle będzie chciał się zgodzić? Co bierze pod uwagę ?

O tym prosze już porozmawiać z komornikiem prowadzącym egekucję. Jesli się zgodzi to kwotę ze sprzedaży zajmie, aż całkowitego rozliczenia kosztów.

mam podobny problem
ale właśnie spłaciłem komornika i mam pismo o umorzeniu postępowania ale w KW jeszcze figuruje wpis. czy mogę takie sprzedawać
i spółdzielnia odmówiła mi wydania zaświadczenia o nie zaleganiu z czynszem bo mam taki wpis
czy mogą tak zrobić?

jak znajdzie się chętny to możesz

Powrót