Sprzedaż zaległej faktury po zakończeniu upadłosci

• Autor wątku Autor wątku ad68
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

ad68

Użytkownik
Odpowiedzi
54
Dziś dowiedziałam się na "Mój Orange", że informacja o tym, że wszystkie moje faktury są opłacone jest błędna i moje zadłużenie zostało sprzedane do Eos Ksi i tam mam się kontaktować w sprawie zadłużenia. Orange nie potrafiło mi na ten temat nic powiedzieć, wcześniej nigdy nie dostałam żadnego wezwania do zapłaty, nie mam nic zablokowanego, wszystkie faktury opłacone, wiec złożyłam reklamację. Równocześnie zadzwoniłam do firmy, która teraz obsługuje moje potencjalne zadłużenie i dowiedziałam się, że Orange sprzedało im fakturę z marca 2018 roku na 102 zł i mam termin do zapłaty na 01.08.2021 roku.
I teraz najlepsze: 4.04.2018 roku ogłoszono moją upadłość konsumencką a 20.08.2020 roku Sąd w postępowaniu upadłościowym umorzył wszystkie moje zobowiązania. Orange doskonale wiedział o mojej upadłości, bo przez cały czas postępowania miałam na fakturze dopisek " w upadłości". Nie zgłosił tej faktury do postępowania, nie wykazywał jej też na moim koncie, bo cały czas płaciłam na bieżąco i nie było żadnych zaległości. Po zakończeniu postępowania poinformowałam ich o tym fakcie i usunęli ten dopisek.
Czy jest to próba wyłudzenia przez Orange ? Jak najskuteczniej bronić się przed takimi sytuacjami?

Powrót