Sprzedaż zużytych kluczy do Steam

• Autor wątku Autor wątku jacmanj
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
J

jacmanj

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam, proszę o pomoc ponieważ zostałem celowo wprowadzony w błąd na Allegro , na tej aukcji COUNTER STRIKE 1.6 + C.ZERO STEAM UŻYTY KEY/KLUCZ (1454414025) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy jakiś dzieciak oferuje zużyte klucze do gier. Klucze są oczywiście bezużyteczne a on celowo wprowadza w błąd kupujących przez co dałem się nabrać. Zgłosiłem już na policji oszustwo z art. 286 w związku z tą sprawą, czy mogę zrobić coś jeszcze? Dzieciak jest strasznie arogancki i bezczelny, myślę że sprawa w sądzie da mu nauczkę ale chciałbym to jakoś przyśpieszyć ponieważ on zużyte klucze sprzedaje cały czas. Szkoda mi takich ludzi, 18 lat a po sprawie w sądzie będzie karany i już łatwo pracy w tym kraju nie znajdzie bo wszędzie wymaga się zaświadczenia o niekaralności, no ale cóż - młody to głupi i myśli że mu wszystko wolno.

Ku przestrodze innych gość nazywa się
xxxx

uzyskałem informacje z policji że urodził się 22 stycznia 1993 roku. Sprzedaje również czyste konta Steam także ku przestrodze innych UWAŻAJCIE NA TEGO NACIĄGACZA bo z tym tez wprowadza w błąd kupujących.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
To właśnie ten dzieciak oszukuje, a sam szuka porad na forum prawnym.

Colder to jest celowe wprowadzanie w błąd

Na co komu zużyte klucze do gier? Specjalnie pisze że "klucz STEAM do gry
CS 1.6 + CONDITION ZERO" ale skoro zużyty to nie jest do żadnej gry i nie da się tego sprawdzić bo nie można go wprowadzić.

Widzę że już nie tylko mi zalazł za skórę, jak kilka osób przez niego oszukanych złoży doniesienie na policji to będzie miał konkretną nauczkę.

Przed chwilą znalazłem że ma on bardzo nieładne hobby wprowadzania ludzi w błąd
http://amxx.pl/topic/42287-czytanie-ze-zrozumieniem-allegro/page__p__211123#entry211123

Może po sprawie w sądzie zrozumie że jak czegoś nie zdąży usunąć administracja Allegro to nie znaczy że to jest zgodne z prawem.

Ostatnia edycja:
Przykro mi ale naucz się czytać tematy ;; ten telefon to nie ja wystawiłem tylko pokazałem ludziom aby się pośmiali z aukcji .

Co do mojej aukcji z kluczami to wyraźnie jest napisane że są to użyte klucze ,a jeżeli klient by poprosił o zwrot pieniędzy to bym mu je po prostu zwrócił .

Nie wprowadzam nikogo w błąd jeżeli ktoś napisze do mnie wiadomość aby się zapytać czy dzięki temu kluczowi będzie mógł pograć w gry takie jak cs 1.6 odpowiadam że nie .

Następna sprawa upubliczniasz dane więc już łamiesz prawo .
Dane moje masz z mojej aukcji na której zakupu dokonałeś ...

Załatwcie tą sprawę Panowie między sobą poprzez maila lub wiadomości prywatne. Proszę danych osobowych nie umieszczać (edytowałem z pierwszego posta).

Jaki ten internet mały :)

Artykuł 5.5 regulaminu Allegro Opis Towaru powinien być rzetelny i kompletny oraz nie może wprowadzać w błąd innych Użytkowników, w szczególności co do właściwości Towaru, takich jak: jego jakość, pochodzenie, marka czy producent. Opis Towaru powinien być zgodny z wymogami prawa, w szczególności powinien zawierać wymagane w określonych okolicznościach informacje, w tym informacje wskazane w obowiązujących przepisach dotyczących ochrony konsumentów. Użytkownik ponosi pełną odpowiedzialność za treści umieszczone przez siebie w opisie Aukcji, w tym jest odpowiedzialny za wszelkie błędy lub nieścisłości takiego opisu.

Nie wprowadzam nikogo w błąd jeżeli ktoś napisze do mnie wiadomość aby się zapytać czy dzięki temu kluczowi będzie mógł pograć w gry takie jak cs 1.6 odpowiadam że nie .

A aukcja już zniknęła

Ostatnia edycja:
Wszystko opisane jest dokładnie, nie rozumiesz pojęcia użyty klucz ?

a po sprawie w sądzie będzie karany

O tym zadecyduje już Sąd

pracy w tym kraju nie znajdzie bo wszędzie wymaga się zaświadczenia o niekaralności

Mylisz się, wymóg okazania zaświadczenia o niekaralności jest w przypadku wyłącznie niektórych zawodów. Ewentualnie może to być kaprys pracodawcy.

Tobie radze również ku przestrodze edytować post i usunąć dane osoby fizycznej, które podałeś

Administrator powinien pobanować tych wszystkich dzieciaków od kont steam bo tego sie juz czytac nie da

No popatrz!!! W jednym temacie jertih pisze, że ktos Go oszukał, a w drugim okazuje się , że to On nie do końca jest uczciwy. Fakrycznie Admin powiniem banować!!!!

Art. 107.

mówi ci to coś jackman ?

za upublicznianie danych osobowych również kara jest ;
na szczęście porobiłem zdjęcia itp jak upublicznił moje dane .

Już nie mam zamiaru się wypowiadać w tym temacie .
Jackmanj zainwestuj lepiej w książkę abyś aukcje lepiej czytał ,a nie na puste konta wydajesz czy tam klucze ... mówią że polacy nie mają pieniędzy...

Moje aukcje są dokładnie opisane nie mam sobie nic do zarzucenia .
Jeżeli allegro uważało by inaczej to by po prostu usunęło aukcje .

Ostatnia edycja:
Mylisz się, wymóg okazania zaświadczenia o niekaralności jest w przypadku wyłącznie niektórych zawodów. Ewentualnie może to być kaprys pracodawcy.
Tak tylko na marginesie sprostuje, że kaprys to nie może być, a musi wynikać z odrębnych przepisów.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót