A
Acetone
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 7
Witajcie, mam problem... Chodzi o to, że dokładnie rok temu kupiłem komputer od pewnego handlarza w internecie, który ostatecznie okazał się oszustem na wielką skalę. Nie sprowadzał on bowiem komputerów po okazyjnych cenach z innych krajów, lecz kupował je na miejscu używając do tego celu podrobionych kart kredytowych. Dziś do mych drzwi zapukała policja z informacją, że szukają komputera o numerze seryjnym takim a takim, który zdaje się być tym samym, który stoi u mnie na biurku. Poprosili o dowody zakupu, ale nie mam pojęcia gdzie je wsadziłem, więc powiedziałem im, żeby przyszli jutro. Dla lepszego zrozumienia sprawy zamieszczam linki do artykułów traktujących o sprawie:
1. Grupa przestępcza sprzedająca kopmutery Apple na myapple.pl zatrzymana - iLans - subkultura Apple g33ków iPhone, MacBook
2. Przekrętów na myapple.pl ciąg dalszy - iLans - subkultura Apple g33ków iPhone, MacBook
3. Przekręty na forum MyApple | Ender's Corner
Co o tym sądzicie? Jak sprawa może się potoczyć? Czy mogę stracić sprzęt?
1. Grupa przestępcza sprzedająca kopmutery Apple na myapple.pl zatrzymana - iLans - subkultura Apple g33ków iPhone, MacBook
2. Przekrętów na myapple.pl ciąg dalszy - iLans - subkultura Apple g33ków iPhone, MacBook
3. Przekręty na forum MyApple | Ender's Corner
Co o tym sądzicie? Jak sprawa może się potoczyć? Czy mogę stracić sprzęt?