StaatAntragErw-StaatVorfahren

• Autor wątku Autor wątku dooki
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
naprawdę nikt nie ma polskiej wersji?

Bez znajomosci jezyka urzedowego i tak nie wypelnisz polowy tego formularza, bo i tak nie bedziesz wiedziec, co wpisac na pewne szczegolowe pytania, a formularz trzeba wypelnic po niemiecku

czyli najlepiej bym skorzystała z pomocy dobrego tlumacza?

tam sa pytania opierajace sie o niemiecka ustawe o obywtelstwie, tlumacz przetlumaczy ci slowa, a i tak nie bedziecie oboje wiedziec, co napisac. Tutaj juz raz ktos opisywal, jakie brednie mu tlumacz poradzil, zeby wpisac.

Jesli tlumacz, to przynajmniej taki, ktory sie specjalizuje w tekstach prawniczych, a nie panienka z licencjatem po studiach wieczorowych, ktora tlumaczy "wszystko".

rozumiem,
a kolega Pogodniak nie pomoże?;)

Kolega Pogodniak juz kilka razy na tym forum szczegolowo opisywal zasady funkcjonowania niemieckiej ustawy o obywatelstwie, niestety to nic nie pomoglo, bo co pare dni pojawia sie ktos nowy twierdzac, ze "jego przypadek jest inny", tymczasem jest on w 95% taki sam, jak przypadki poprzednie.

Ludzie ida na latwizne, nie chce im sie czytac watku, wola napisac "prosze o pomoc" i oczekiwac, ze ktos za nich wszystko zrobi.

Ja pomoge dzis tobie indywidualnie, to za 3 dni moja skrzynka bedzie pelna z takimi samymi prosbami, sorry, ale ja nie mam na to czasu. Opisuje na forum ogolnym co i jak, o reszte kazdy musi sie zatroszczyc sam.

Rozumiem,
doceniam Twoją bezinteresowną pomoc na ty forum.

Pozdrawiam;)

Powrót