Stalking i zniesławienie?

• Autor wątku Autor wątku Suszeda
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Suszeda

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
13
Wiem o osobach z pewnego miejsca(jedno z miejsc do którego uczęczam), że przez znajomości sprawdzają mnie w banku, zus(tu zgłosiłem to do banku i "Nic takiego nie było") ;) Do tego plotki o tym, że moja rodzina to patologia, ja handluje narkotykami, wcześniej słyszałem, że moja rodzina to mafia, znajoma to prostytutka, pytanie mnie na forum gdzie mieszkam i o rodzinę, wcześniej osoby inne o mój samochód(Zawiść o niego ;) ) + skąd mam pieniądze pytała forum jedna osoby podczas mojej nieobecności + rozmowa na forum na temat mojej osoby na forum o mojej osobie podczas mojej nieobecności.
Złożyłem pismo w tym miejscu do władz w sprawie tych nieprawidłowości(Plotek,pytania i rozmów na forum)
rzecznik miejsca nie odpisał na pismo, nie odpowiada na emaile tak samo jak osoba zajmująca się osobami niepełnosprawnymi(A jestem takową)
Czuje się dyskryminowany
Co z tym robić?
A i jeszcze było na forum "Mafia przyjechała na wydzial"
Na jednej grupie FB można znaleźc treści na temat mojej osoby(dostępu brak)

Ostatnia edycja:
Czy na tej grupie podane są Twoje dane osobowe? Miałam podobną sytuację, ktoś podał moje dane na ukrytej grupie FB i złamał tym samym prawo. Na szczęście miałam tam zaprzyjaźnioną osobę, która wydała mi screeny (mogłabym z tym pójść do prawnika, ale nie chcę się więcej szarpać). Na szczęście po zwróceniu uwagi przez innego forumowicza osoba ta skasowała posty w którym mnie pomawia.

Dziękuje,ale niestety nie wiem co tam dokładnie jest

Suszeda napisał:
Dziękuje,ale niestety nie wiem co tam dokładnie jest

A nie możesz poprosić jakiegoś zaufanego znajomego z kontem FB o dołączenie do tej grupy? Ja mogłabym też spróbować jak zdecydowałby się Pan mi zaufać (można tu wysyłać wiadomości prywatne), może akurat by mnie przyjęli. Wiem jak bolą takie sprawy jak pomówienia.

Powrót