Stalking, sms-y z internetu.

• Autor wątku Autor wątku angelija
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

angelija

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam,
mam pewien problem i nie wiem co z tym zrobić. Sytuacja wygląda tak, że od nieco ponad dwóch miesięcy dostaję sms-y z internetu (wiem które to centrum sms bo zawsze w wiadomości, w szczegółach jest napisany numer), ogólnie zaczyna się to robić męczące i przykre. Początkowo pomyslałam, że to jednorazowy wybryk jakiejś osoby która mnie za bardzo lubi. Jednak sms przychodzi praktycznie co tydzień, zawsze lekko po północy. No, dziś wyjątkowo wcześniej, z życzeniami noworocznymi, z obelgami, jak przystało na ową osobę. ;) Wszystko zapisuję, godzinę, treść, bo planuję pójść z tym na policję, tylko.. czy oni mi pomogą? Bardzo mi zależy na tym aby dowiedzieć kim dana osoba jest. Jestem z Trójmiasta i mieszkam tu od niedawna. Nie znam za wielu osób. Podejrzewam, że to mój były pisze sms-y ze względu na to, że zerwałam z nim całkowicie kontakt pod koniec września. Pod koniec października zaczęły się lać obraźliwe słowa w moją stronę. Wszelkie jakie człowiek może sobie pomyśleć. Czy taką sytuację mogę nazwać stalkingiem i czy da się namierzyć osobę która wysyła sms-y? Proszę, niech ktoś mi odpowie i rozwieje wątpliwości. Z góry serdecznie dziękuję!

A.

Powrót