stały wyjazd do Indii

• Autor wątku Autor wątku wojjtek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

wojjtek

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
15
Witam .
jak w temacie chce wyjechać do Indii na stałe , tylko kompletnie nie wiem jak to załatwić prawnie co będzie mi potrzebne jakie dokumenty itp . proszę o jakieś rady

wie ktoś coś na temat ?

heh -- to nie jest takie proste -- nie jestem alfa i omegą ale wertowałam ten temat na własne potrzeby.
po 1. można zostać światowej sławy graczem w krykieta - myślę, że to by sprawę załatwiło
po 2. można poślubić hinduskę - i wtedy starać się o długie wizy i tak przedłużać i przedłużać - o obywatelstwo mozna sie starać po 7 -12 latach róznie czytałam
Bureau of Immigration
po 4. można szukać pracy choć nie łatwo z wizą pracowniczą i po tych kilku latach starać się o obywatelstwo //a Indie nie uznaja podwójnego obywatelstwa//
po 5. można ubiegać się o turystyczne wizy - i co pół roku wyjeżdżać na 2 miesiące za najbliższą granice i tak w kółko...
po. 6 można studiowac maxymalnie 5 lat . ale trzeba się liczyc że to będzie 5 rocznych wiz - każda słono płatna (ostatnio zapłaciłam 500zł za przedłużenie o rok wizy dla dziecka )

to chyba wszystkie moje informacje na ten temat

trochę to skomplikowane, chciałem tam wyjechać w celach duchowych

można prosić ashram o schronienie. ale to trzeba sie dogadywać samemu -- iii wizy turystycznej na miejscu nie da się zmienić na inną.. może mozna pojechać na turystycznej, znaleźć ashram , dogadać się i wyjechać np. do Nepalu na 2 miesiące i po tym czasie starać się o inną wizę -- ale nie wiem czy tam można dostać inną niż turystyczną ale chyba tak...

dziękuje za odpowiedz

Witam! W jaki sposób mogę uzyskać obywatelstwo Indii? Jakie powinnam wykonać czynności? Niestety na stronie ambasady nic na ten temat nie znalazłam:(

obywatelstwo indii mozna wyguglac po angielsku, bo to nie ambasada zalatwia
..
trzeba w indiach mieszkac 8-12 lat nie pamietam bo chyba sie zmienilo

i nie zaleznie czy ma sie malzonka czy nie to tyle trwa ... jak juz sie tyle mieszka w indiach mozna sie strac o obywatelsto

indie nie uznaja podwojnego obywatelstwa - czyli trzeba zdac swoj paszport

Powrót