stan po spożyciu alkoholu czy zostane oczyszczony

• Autor wątku Autor wątku Anel1981
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Anel1981

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
w niedziele zatrzymała mnie policja po dmuchnięciu w alkomat wyszło 0.17 co daje 0.34 promila no 15 min. drugie badanie wykazało stan 0.00 zabrano mi prawo jazdy które jest moim żródłem dochodu,myślałem że to z powodu gdyż spożywałem alkohol dnia poprzedniego a zatrzymano mnie w niedziele o 18 30!!! wieczorem zorientowałem sie że tuż przed zatrzymaniem płukałem zęby płynem pewnej marki który na moje nieszczęście zawiera dwa rodzaje alkoholu i to on spowodował pierwszy błędny odczyt co teraz mam robić by zostać oczyszczony i by zwrócono mi prawo jazdy gdyż jestem niewinny???

Miałeś płyb przy sobie? Okazałeś go funkcjonariuszom?

Weź ten płyn na rozprawę. Ostatnio był program na TVN Turbo o odmrażaczach do szyb. Jakiś facet sprykał szyby od środka. Pierwsze badanie wykazało chyba coś koło 0,33, nasepne dwa w odstępach 15 minutowych wykazywały 0.00. Mimo tego, że kierowca miał ów odmrażacz przy sobie, mimo dwóch ostatnich wyników badania alkomatem 0.00, zostało mu odebrane prawo jazdy. Później jakiś wyższej rangą policjant tłumaczył, iż policja nie jest do oceniania, tylko do przestrzegania, a sąd oceni czy kierowca był, czy nie po spożyciu. Choć swoją drogą, nadgorliwców i karierowiczów trafił. Już dwa razy miałem podobny przypadek, raz paliłem papierosa, kiedy go zgasiłem, zostałem zatrzymany, pierwsze badanie wykazało 0.16. Policjant spytał się, czy piłem alkohol, odpowiedziałem przeczącą, spytał się, czy paliłem papierosa, potwierdziłem. Następne badanie wykazało 0.00 i nie zabrał mi prawka. Drugi przypadek miałem po wyjściu od stomatologa. Nie wiem czym stomatolog płucze jamę ustną, ale chyba czymś ze spirytusem, gdyż też mi coś wykazało, ale nie chcę kłamać ile, było to kilka lat temu. Po informacji, że jestem po wizycie u stomatologa (zresztą to było widać :confused: ) po jakimś czasie ponownie zostałem przebadany, wynik 0.00 i również nie odebrano mi prawka.

Miałem płyn bo zawsze go worze z sobą lecz nie pokazałem go bo nawet nie przypuszczałem że to może być przyczyną dopiero wieczorem mi sie przypomniało wróciłem do samochodu i sprawdziłem skład okazało sie płyn w swoim składzie posiada 2 rodzaje alkoholu

Powrót