Stan sprzetu niezgodny z opisem

• Autor wątku Autor wątku poszkodowany klient
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

poszkodowany klient

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam. Zakupilam przedmiot ktory okazal się byc niezgodny z opisem. Sprzet jest w stanie uzywanym a nie nowym. Dodatkowo sluzy do pracy z niebezpiecznymi materialami w zwiazku z czym nie ma pewnosci co do bezpieczenstwa jego uzytkowania jezeli byl wczesniej uzyty do substancji niebezpiecznych( u mnie nie mial byc do takich celow uzywany wiec nie chce go uzytkowac gdy nie wiem z czym mial stycznosc). Sprzedawca zaproponowal smieszna rekompensate jezeli zatrzymam produkt. Ale ja go nie chce. Produkt po zakupie i otrzymaniu go (darmowa wysylka ze sklepu)zostal przetransportowany na moj wlasny koszt w miejsce docelowe. Teraz zeby go odeslac rowniez bedzie to duzy koszt. Sklep twierdzi ze stan powinien byc sprawdzony przed dalszym transportem i nie chca pokryc kosztu transportu( chca odebrac towar z miejsca gdzie je dostarczyli) czy mam prawo domagac sie zaplaty za poniesione koszta? Sprzet mial byc nowy,nie bylo podstaw podejrzewac ze cos z nim jest nie tak gdyz paczka nie byla uszkodzona i jest to wina dostawcy towaru ze oszukal klienta udajac cze towar jest nowy. Dodam ze stan towaru nie jest widoczny na pierwszy rzut oka a dopiero po wnikliwszym sprawdzaniu. Pozdrawiam

Powrót