Stara ulica - zalewanie domu

• Autor wątku Autor wątku ChmieluB3
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

ChmieluB3

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam.
Mieszkam przy starej ulicy zrobionej z płyt jumbo. Od wielu lat staramy się z sąsiadami o naprawę tej ulicy, ponieważ było wiele skarg dotyczących zalania posesji, piwnicy, domu. Niestety nic nie przynosi skutków. Zarząd dróg odpowiada, że to nie ich problem. Wydział komunikacji mówi to samo. Dzisiaj płyty się obsunęły tak mocno, że utworzyły basen około 12 na 5 metrów i dosyć głęboki. Na tej ulicy studzienki kanalizacyjne są wyżej niż droga i nie odprowadzają wody po deszczu. Woda, która stoi w tej wielkiej dziurze wybija mi oraz kilku sąsiadom do piwnic oraz domów.
Co mogę zrobić i do kogo się zwrócić?

ChmieluB3 napisał:
Zarząd dróg odpowiada, że to nie ich problem. Wydział komunikacji mówi to samo.

Rozumiem, ze zwracaliscie sie na pismie i na pismie macie od nich te informacje? Wklej skan bez danych osobowych ich ostatniego pisma.

Regand napisał:
Rozumiem, ze zwracaliscie sie na pismie i na pismie macie od nich te informacje? Wklej skan bez danych osobowych ich ostatniego pisma.

Nie, po prostu poszedłem i zapytałem czy tutaj mogę to zgłosić. Taką samą sytuację otrzymał sąsiad.

Wiec juz wiesz, ze nalezy napisac pismo do zarzadcy drogi a nie jakies pogaduszki.
A jak dochodzi do zalania z winy zarzadcy drogi to ma on odpowiednie polisy i do niego zglaszasz szkode.
Z pismem mozesz rowniez zwrocic sie bezposrednio do gminy.
Odpisac beda musieli.

Dziękuję za pomoc. Myślałem, że jak nie to nie. Jak coś ruszy to dam odpowiedź.

Powrót