Stara zaległość za allegro Pytanie

• Autor wątku Autor wątku havik
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
H

havik

Użytkownik
Odpowiedzi
63
havik napisał:
Witam
W dniu dzisiejszym dostałem pismo z intrum justitia o informacji o windykacji terenowej .
Kwota zadłużenia wynosi 283,55 zł.
Odsetki 112 zł
Specyfikacja zadłużenia :

Data wystawienia 01.07.2010
Data wymagalności 14.07.2010

Czy muszę to zapłacić jeśli minęło ponad 5 lat czy już się przedawniło??

Zdjęcia pisma :
http://www.fotosik.pl/zdjecie/32f123c6da6be279
Zdjęcie - 09.12.2015 - havik | Fotosik.pl

Mam ten sam problem tylko że ja zapłaciłem a odsetki takie same miałem ale na koncie z allegro dług istnieje i nie wiem co zrobić

OSZUSTWO !!!!!! nie jesteś jedyny i nie ostatni który dostaje takowe pisma zgłoś sprawę na policji jeżeli cokolwiek zapłaciłeś jeśli nie nie ma takiej potrzeby ktoś się podaje za firmę windykacyjna nie pierwszy i nie ostatni raz. koperta tez dowód nie wyzuciłeś jej.

dane telefoniczne nie zgadzają się z danymi ze strony.
nie tak dawno ktoś podawał się za KRUKa

gdyby to była prawda zobowiązanie to juz dawno wygasło. Nikt nie będzie Cie nachodził, nikt do sadu z tym nie pójdzie a co za tym idzie nie będzie komornika. takie tam straszenie.

Sprawa taka sama jak w wątku
http://forumprawne.org/nowe-technologie/658296-nieuzasadniony-rachunek-z-allegro.html

Oczywiście jak chcecie możecie wysłać do nich zawiadomienie ze korzystacie z prawa przedawnienia macie podany email

Ostatnia edycja:
dług istnieje roszczenie przedawnione pod warunkiem nie złożenia pozwu o zapłatę np e-sad w postępowaniu elektronicznym i nie złożeniu sprzeciwu przez ciebie.

zastanawia mnie jedna rzecz czy firma windykacyjna musi powiadamiać iż został wydany nakaz zapłaty i nadanie klauzuli wykonalności. - komornik na pewno ale czy firma?

jeśli nie to czy otrzymując pierwsze pismo od firmy windykacyjnej i nie składając sprzeciwu do sądu to tym samym przyznajemy się do długu i tracimy prawo do sprzeciwu? zakładając iż nakaz zapłaty posiada wierzyciel a my z jakis tam powodów nie uczestniczymy w postępowaniu sadowym lub poprostu niewiedzielismy że się toczyło

Kalibabka napisał:
OSZUSTWO !!!!!! nie jesteś jedyny i nie ostatni który dostaje takowe pisma zgłoś sprawę na policji jeżeli cokolwiek zapłaciłeś jeśli nie nie ma takiej potrzeby ktoś się podaje za firmę windykacyjna nie pierwszy i nie ostatni raz. koperta tez dowód nie wyzuciłeś jej.

dane telefoniczne nie zgadzają się z danymi ze strony.
Nie opowiadaj głupot. To jest telefon Intrum

To muszę to płacić czy mogę napisać, że jest ta sprawa jest przedawniona ?

A prawo zezwala na niezapłacenie długów przedawnionych. Więc Twój wybór. Pisać nie masz po co. Dopiero jak otrzymasz informację z sądu, wniesiesz sprzeciw i podniesiesz zarzut przedawnienia.

Powrót