Stary kredyt, windykacja.

• Autor wątku Autor wątku pytanie za 100
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I wtedy na sprawie zgłosić zarzut przedawnienia.

OggY123 napisał:
- w przypadku braku uzupełnień formalnych powoda nie wyrażam zgody na cofnięcie bez zrzeczenia się roszczenia
Czy to oznacza,że powód może się wycofać?

Czy coś płacę za wniesienie sprzeciwu?

Ostatnia edycja:
To co Oggy napisał to jeśli składasz będziesz na formularzu to raczej w rubryce wnioski i zarzuty a w uzasadnieniu musisz opisać czemu takie wnioski składasz.

Poza tym nikt stąd nie widział jakie dokumenty złożył powód więc można gdybać co tam wpisać we wnioskach.

A ten nakaz zapłaty to dostałeś z e-sądu czy zwykłego sądu rejonowego?

Ostatnia edycja:
Z Sądu Rejonowego (nie z e-Sądu) to jeszcze raz proszę o czarno na białym co gdzie wpisać? Z tego co już się na tym forum zorientowałem to nie muszę pisać na formularzu bo nie było formularza i kwota powyżej 10 000 zł.

pytanie za 100 napisał:
Z Sądu Rejonowego (nie z e-Sądu) to jeszcze raz proszę o czarno na białym co gdzie wpisać? Z tego co już się na tym forum zorientowałem to nie muszę pisać na formularzu bo nie było formularza i kwota powyżej 10 000 zł.

a pozwu nie dostałeś ? Bo pisałeś że nie wiesz jakie dokumenty złożyli.

Tak jak wyżej napisałem nikt nie wie jakie dokumenty złożyli to i nie wiadomo co tam wpisać dokładnie.

dostałem pozew 3 dni temu bo wysłałem do sądu adres pod którym teraz mieszkam.

Dostałem pozew, nakaz zapłaty, pouczenie, wyciąg z rachunkowych ksiąg, pełnomocnictwo, ksero umowy o kredyt,aneks do umowy, wyciąg z załącznika wierzytelności, wyciąg z rejestru funduszy inwestycyjnych, jakieś ksero KRS, uzupełnienie braków formalnych.

Kredyt z 2003roku, wymagalność 2006 bo na 3 lata.

To co koledzy wyżej napisali i nic nie kombinuj więcej. Te kwity co posłali nie wystarczą do udowodnienia legitymacji czynnej. A do tego ich z przedawnienia zaatakujesz na rozprawie...

Powrót