Stawiennictwo w PUP a chore dziecko

• Autor wątku Autor wątku ana222
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

ana222

Użytkownik
Odpowiedzi
55
Witam
Mąż ma 4 marca stawić się do PUP bo mają mu propozycje pracy. Super, że tak szybko coś mu znaleźli. Teraz jest na zasiłku czyli tak zwanej kuroniowce. Jednak zachorował nam syn. Do tej pory jak dzieci były chore to on zostawał z nimi w domu. Ja pracuje więc nie ma możliwości żebym brała na nie opiekę skoro on jest zarejestrowany w PUP. No i teraz pytanie czy lekarz jeśli uzna że dziecko musi zostać w domu to mąż może na nie dostać zwolnienie? Żeby nie było problemu że nie stawił się na wyznaczone spotkanie? Bo opiekował się chorym dzieckiem. Oczywiście z tego zwolnienia jestem przekonana ze pieniędzy nie będzie ale nie o to chodzi tylko o to żeby nie starcil statsus bezrobotnego. Dziękuję za odpowiedź.

ana222 napisał:
Ja pracuje więc nie ma możliwości żebym brała na nie opiekę skoro on jest zarejestrowany w PUP.

Bzdura. Tobie opieka przysluguje a on w gotowosci czeka na prace wiec nie ma mozliwosci brać opieki.

Regand napisał:
Bzdura. Tobie opieka przysluguje a on w gotowosci czeka na prace wiec nie ma mozliwosci brać opieki.

No to jakieś dziwne i co mam wpisać w druku że drugi rodzic jest zarejestrowany w PUP Ale nie może być z dzieckiem bo jest w gotowości i czeka na pracę??? No ale skoro nie ma jeszcze jej i jest w domu to dzieckiem się zająć może. Mąż był dziś z dzieckiem u lekarza i dostał zwolnienie na dziecko. Lekarz wypisal na NIP PUP.

Powrót