staż 3 miesięczny z pup - rozwiazanie umowy.

• Autor wątku Autor wątku luskalusija
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

luskalusija

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam, bardzo proszę o pomoc. Dzisiaj podpisałam umowe na.staż z urzędu pracy. Niestety po pierwszym dniu stwierdziłam,że to nie jest praca dla mnie a tym bardziej ze względu na moje prblemy z kręgosłupem nie dam jednak rady. Czy mogę rozwiązać umowe na tyle aby nie zostać skreślona ze statusu bezrobotnego??

Na tym etapie raczej nie. No chyba, że otrzyma Pani orzeczenie od lekarza medycyny pracy, że są przeciwwskazania do wykonywania tej pracy. Obawiam się, że będzie to trudne, bo po pierwsze do lekarza medycyny pracy idzie się ze skierowaniem pracodawcy (wątpię, żeby po jednym dniu stażu wydał je ponownie), a po drugie zapewne tuż przed rozpoczęciem stażu robiłs Pani badania, które potwierdzają zdolność do pracy.
Poza tym staż ma, to do siebie, że ma się Pani uczyć stopniowo. Stwierdzenie po jednym dniu, że to nie dla Pani urząd może odebrać jako brak chęci do pracy.

Kyudo napisał:
Na czym polega ten staż?

Jest to praca w przedszkolu(woźna). Mysle o tym aby poroZmawiać z pania dyrektor wprost ze nie dam.rady , niech sama może wypisze opinie.

Ostatnia edycja:
luskalusija napisał:
Jest to praca w przedszkolu(woźna). Mysle o tym aby poroZmawiać z pania dyrektor wprost ze nie dam.rady , niech sama może wypisze opinie.

Wiem,ze nie mozna sie poddawać po pierwszym dniu,ale po myciu naczyn w zlewie,ktory siega moich bioder ledwo sie prostuje dzisiaj( przepukliny w odcinku ledzwiowm).

Litości...robisz za niemal darmową siłę roboczą. Niby czego masz się tam nauczyć? Obsługi mopa?

Przeciez stanowisko pracy bylo pytajacej znane przed podpisaniem umowy o staz.

Kyudo napisał:
Litości...robisz za niemal darmową siłę roboczą. Niby czego masz się tam nauczyć? Obsługi mopa?
Prace są różne i każdej mozna spróbować.

Wiedząc jaka jest praca teoretycznie a w praktyce wychodzi niestety inaczej

Kyudo napisał:

Pojęcie ogólne jeżeli chodzi o pracę. Nie umieram z glodu nie zależy mi na tej pracy jezeli mam chodzic na.l4 i ledwo lazic

A czego masz się nauczyć sprzątając przez 3 miesiące?

Pani dyrektor unieważnila umowe i sie pożegnaliśmy.

Powrót