Staż a dostanie się n studia

• Autor wątku Autor wątku zawszemozebyc
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

zawszemozebyc

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
13
Witam,
Od kwietnia bieżącego roku jestem na stażu (EFS z PUP). Jest on półroczny a więc do 10 października. Postanowiłam jednak wrócić na dzienne studia od października, i wczoraj już się dostałam na wybraną uczelnię.
Mam w związku z tym pytania :(
- Czy dostanie się na studia dzienne jest powodem dla którego musze już rzucić staż? Powiem szczerze że zależałoby mi chociaż do końca sierpnia na tym stażu pozostać. Nie wiem kiedy uzyskuje się status studenta czy w momencie dostania się na uczelnie czy inaguracji roku akademickiego.
- Rozumiem że pieniędzy przeze mnie zarobionych oddać nie bd musiała? Tylko za badania lekarskie prawda?
Bardzo proszę o pomoc, nie chciałabym ani stracić póki co stażu ani mieć problemów prawnych :(

Dziękuje bardzo za informacje.
Wydawalo mi się że będę mogła jeszcze pełnoprawnie być na stażu

A jeszcze jedno. Czy urząd jakoś kontroluje kto studiuje kto nie? Bo bym w środe tam chciała pojechać w tej sprawie, tzn powiem że rezygnuje z powodów osobistych. Nie chce mieć problemów że tak późno (po tygodniu od dostaia się na studia rzucam staż) Mogą to jakoś zweryfikować?

Ostatnia edycja:
Czy urząd jakoś kontroluje kto studiuje kto nie? Bo bym w środe tam chciała pojechać w tej sprawie, tzn powiem że rezygnuje z powodów osobistych. Nie chce mieć problemów że tak późno (po tygodniu od dostaia się na studia rzucam staż) Mogą to jakoś zweryfikować? *

zawszemozebyc napisał:
Czy urząd jakoś kontroluje kto studiuje kto nie?
Nie musi, ponieważ zgłaszanie takich rzeczy należy do obowiązków bezrobotnego. Bezrobotny, który tego nie zgłosi przyjmuje na siebie pełną odpowiedzialność...

Powrót