Staż , A Normalna praca

• Autor wątku Autor wątku Shaxy23
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Shaxy23

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam serdecznie

Jestem na stażu od 17.04.14r. i mam umowę do listopada , staż w ogóle mi nie przypasował , bo jest tylko formą na wyłudzenie pieniędzy przez mojego szefa . Czyli dostaję pensję stażysty ( spedycja/logistyka) , a pracuję od 8-15 i jestem na telefonie nawet do 19-20 ( nieraz w sobotę , się zdarzało coś załatwiać ) , przez co moje życie prywatne jest praktycznie zerowe za 900 zł .
Wykonuję normalną pracę , która nie zgadza się z ustalonymi zadaniami przez opiekuna stażu.
Więc chciałem się spytać , czy mogę znaleźć inną pracę ( czy muszę czekać do końca terminu ) i jeśli tak to jakie umowy by anulowały tą ,,pracę" ( np. czy umowa na okres próbny , by wystarczyła )

Możesz w każdej chwili, a nawet powinnaś. Może być to umowa o pracę, ale także umowa zlecenie czy o dzieło. Nie ma znaczenia okres na jaki umowa zostanie zawarta.

Dziękuję bardzo za szybką odpowiedź!
i jeszcze chciałem się spytać , tak przy okazji na zapas :
Jakbym znalazł nową pracę , to w jaki sposób muszę poinformować UP/pracodawcę , muszę specjalnie wypełniać jakieś pismo czy wystarczy , że podejdę do Urzędu z tą umowa?

Pismo oficjalne do PUP informujące o rezygnacji z kontynuacji stażu z uwagi na podjęcie pracy oraz umowa.
Pracodawcę też wypada poinformować chociażby ustnie, choć też możesz zrobić to na piśmie, aczkolwiek tutaj umowa nie jest konieczna.

Dziękuje bardzo za pomoc!
Temat można zamknąć bo już wiem co robić .
Teraz tylko nadzieja , aby szybko pracę znaleźć aby się nie męczyć na tym ,,stażu" .

Powrót