Staż, a odpowiedzilność

• Autor wątku Autor wątku malin89
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

malin89

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
Witam. Odbywam staż w sklepie budowlanym na stanowisku sprzedawca. Mam kilka pytań, ponieważ wydaje mi się że pracodawca łamie umowę. W sklepie oprócz mnie jest zatrudniona jedna osoba, która ostatnio większość czasu jest poza sklepem, jest kierowcą i rozwozi i przywozi towar. Czy zostawienia mnie samego na sklepie tylko z praktykantami jest zgodne z umową? Czy ponoszę odpowiedzialność za braki towarów w sklepie i za niezgodność pieniędzy w kasie? Zaznaczam że w sklepie jest jedna kasa z której korzysta kilka osób, ale ponieważ większość czasu to ja jestem na kasie zwalają winę na mnie. Mimo wszystko chciałbym skończyć ten staż. Proszę o radę jak postępować

malin89 napisał:
Czy ponoszę odpowiedzialność za braki towarów w sklepie i za niezgodność pieniędzy w kasie?
To zależy jaką odpowiedzialność. Z winy umyślnej - tak, w pozostałym zakresie nie.

NIe ty nie odpowiadasz jako stażysta nie powinieneś wogóle sam zostawać na sklepie, oczywiście jak umyślnie coś zbroisz czy cos sobie przywłaszczysz jedynie wtedy odpowiadasz ale to chyba wiadomo.

Powrót