staż a studia

• Autor wątku Autor wątku SirKeram
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

SirKeram

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Czy w przerwie między ukończeniem szkoły, a podjęciem studiów dziennych zarejstrować sie w urzędzie pracy, aby pójść na staż? Jeżeli, nie moge, a się zarejstruje i dostane na staż czy moge mieć z tego tytuły jakieś problemy?

A zamierza Pan w ogóle ukończyć ten staż?

Tylko, że z dniem podjęcie nauki w systemie stacjacjonarnym straci Pan prawo do statusu bezrobotnego, a tym samym kontynuowania stażu. Czy staż skończy się z końcem września, biorąc pod uwagę, że musi trwać minimum 3 miesiące?

Druga kwestia, to podjęcie pracy po stażu u pracodawcy... będzie Pan w stanie jednocześnie studiować dziennie i pracować?

Ostatnia edycja:
Staż zdąże skończyć a praca była by później zdalna

Tzn? W oparciu o jaką umowę?
Z jakich funduszy PUP będzie kierował na staż? Chodzi mi o wymogi dotycz. zatrudnienia po stażu.

W pracy póżniej byłbym rozliczany za zrealizowane projekty, nie wiem z jakich funduszy pup kieruje na staże.

SirKeram napisał:
nie wiem z jakich funduszy pup kieruje na staże
A jest to bardzo istotne, aby móc Panu udzielić odpowiedzi na pytanie.

Organizacja miejsc stażu odbywa się bowiem w dużej mierze w oparciu o późniejsze zatrudnienie... często na podstawie umowy o pracę. Zatem nie wiadomo czy Pana praca "zdalna", za którą zarobi Pan tyle ile wypracuje będzie spełniała kryteria pozwalające na organizację takiego stażu.

Tak teraz patrze i wygląda na to że wymagają później umowy o prace

SirKeram napisał:
Tak teraz patrze i wygląda na to że wymagają później umowy o prace
A no właśnie. Czyli świadczenie usług w ramach zlecenia czy dzieła po zakończeniu stażu nie spełnia wymogów, aby taki staż został w ogóle zorganizowany.

no cóż, to pogadam z pracodawcą, aby później zostać zatrudniony na inny rodzaj umowy lub po prostu pójść do pracy bez stażu, dziękuje za pomoc

Ostatnia edycja:
Powrót