E
Eres99
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam serdecznie. Od kilku miesięcy jestem osobą bezrobotną. Aktualnie posiadam prawie dwudziestoletnie doświadczenie w księgowości (praca w biurze rachunkowym). Po rozstaniu się z obecnym pracodawcą, chciałam uzyskać środki z PUP na rozpoczęcie usługowego prowadzenia ksiąg rachunkowych. Posiadam wszystkie niezbędne kwalifikacje, aby prowadzić taką działalność oraz doskonale znam rynek na którym mogę prowadzić usługi.
W chwili obecnej PUP nie dysponuje takimi środkami, natomiast otrzymałam propozycję stażu pracy w osiedlowym sklepiku który sprzedaje pieczywo i w sklepie spożywczym.
Czy propozycja pracy nie powinna być lepiej profilowana przez urzędnika. Zależy mi na tym aby podnosić swoje kwalifikacje zawodowe.
Czy przyjmując taki staż mogę równocześnie ubiegać się o środki na prowadzenie działalności i po ich otrzymaniu zrezygnować ze stażu.
W chwili obecnej PUP nie dysponuje takimi środkami, natomiast otrzymałam propozycję stażu pracy w osiedlowym sklepiku który sprzedaje pieczywo i w sklepie spożywczym.
Czy propozycja pracy nie powinna być lepiej profilowana przez urzędnika. Zależy mi na tym aby podnosić swoje kwalifikacje zawodowe.
Czy przyjmując taki staż mogę równocześnie ubiegać się o środki na prowadzenie działalności i po ich otrzymaniu zrezygnować ze stażu.