staz a zmiana miejsca

• Autor wątku Autor wątku ewusia1988
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

ewusia1988

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
hej od kilki dni jestem na stazu projektowym finansowanym z efs. staz znalazłam sobie sama, ale nie do konca jestem zadowlona z warunkow, tzn, nie robie tam nic konkretenego, a ja na prawde chciałam sie czegos nauczyc. nudizłam sie w domu tyle lat na bezrpobociu i mam robic to samo przez nastepne 8 miesiecy;/ czy dałaoby sie rozwiacaz umowe i zawrzec z innym pracodawca, ale nie chce robic im kwasu albo skarzyc?

jest to projekt unijny który oferuje szkolenie i staż. a projekt koordynuje pup.

ewusia1988 napisał:
czy dałaoby sie rozwiacaz umowe i zawrzec z innym pracodawca, ale nie chce robic im kwasu albo skarzyc?
Nie można zjeść ciastka i mieć ciastko. Staż można przerwać i otrzymać skierowanie gdzie indziej jedynie z konkretnego powodu, więc musisz zdecydować co jest dla Ciebie ważniejsze: czy chcesz nie robić kwasu i dalej nudzić się na stażu, czy rozwijać zawodowo, a wtedy należy oficjalnie zawiadomić PUP o bezcelowości tego stażu przytaczając konkretne argumenty, wskazując przykłady.
ewusia1988 napisał:
nie do konca jestem zadowlona z warunkow, tzn, nie robie tam nic konkretenego
Czy mogłabyś nieco więcej napisać o tym stażu, tzn. na jakim jesteś stanowisku, jakie czynności powinnaś wykonywać, a co faktycznie robisz? Czasem nie od razu robi się rzeczy spektakularne...:)

hmm rozumiem. to jest staż na którym mam wykorzystać wiedze ze szkolenia i po tym szkoleniu mam gwarantowane 8 miesięcy. nie robię tam nic konkretnego, ale jak mówisz może to się zmieni;/ mam taka nadzieje. tzn to jest projekt uni europejskiej ale pup wygrał przetarg na realizacje, tzn ze gdyby inna jednostka wygrała to by prowadziła ten projekt, czyli nie jest to typowy staż z ef su. wiec ja nie przerywam stazu tylko zmieniam miejsce jego odbywania. tzn nie dostaje nowego stazu tylko kontynuuje go gdzie indziej.

Podaj link do strony projektu albo chociaż nazwę projektu...
W takich przypadkach uzyskanie rzetelnej odpowiedzi na forum internetowym jest mało prawdopodobne. Należy skontaktować się z podmiotem kierującym na staż.

Ostatnia edycja:
Powrót