Staż i przysługujące wolne

• Autor wątku Autor wątku Misia991
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Misia991

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam, Mam taką sytuację jestem na stażu jednak nie pracuję 8 godzin dziennie tylko 7 i opiekun stażu twierdzi że w związku z tym nie przysługuje mi 2 dni wolnego za każde przepracowane 30 dni. Czy to jest prawda? Jeśli przysługuje mi wolne prosiła bym o dokładne wyjaśnienie na jakiej zasadzie tak jest bym mogła przedstawić to mojemu opiekunowi stażu.

Opiekun stażu nie ma racji.
Rozporządzenie MPiPS z dnia 20 sierpnia 2009 r. w sprawie szczegółowych warunków odbywania stażu przez bezrobotnych określa szczegółowe warunki organizacji stażu dla bezrobotnych m.in. zasady udzielania dni wolnych.
Jeśli opiekun nadal się będzie upierał, proszę poprosić PUP o interwencję.

Ostatnia edycja:
Bardzo dziękuję za odpowiedz moj staz konczy sie juz w listopadzie a ja do tej pory nie wykozystalam ani jednego dnia wolnego ze wzgleu na to ze opiekun caly czas informowal mnie ze mi nie przysluguje wolne, ale jesli nie ma racji pojde jeszcze raz z nim porozmawiac jesli to nic nie da zglosze sie do PUP tak jak Pan/Pani radzi

O udzielenie dni wolnych wnioskuje się na piśmie do organizatora stażu. Rozmawiając z opiekunem jednocześnie proszę złożyć pisemny wniosek.... Zobaczy Pani co napisze organizator na wniosku... i z tym pójdzie Pani do PUP.

Bardzo dziekuje za pomoc tak zrobie

Powrót